Nieuwe InnovOcean campus in Oostende moet marien onderzoek een boost geven

Burgemeester Bart Tommelein, Sandra Schippers van EVR-architecten, minister Hilde Crevits, Carine Drumont van Algemene Bouw Maes, Jan Mees van het VLIZ, Joris Relaes van het ILVO en gouverneur Carl Decaluwé. © ML
Redactie KW

In 2022 nemen het VLIZ, het internationale knooppunt voor marien onderzoek in Vlaanderen en de mariene onderzoekspoot van het ILVO dat onderzoek verricht op duurzame visserij en aquacultuur, hun intrek in de gloednieuwe InnovOcean Campus in Oostende.

Vlaams minister van Economie, Innovatie en Landbouw Hilde Crevits (CD&V) heeft dinsdag de eerste symbolische steen gelegd van de nieuwe InnovOcean Campus van het Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsinstituut (ILVO) en het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ). De gloednieuwe campus op de Oosteroever in Oostende moet het marien onderzoek een boost geven. Met de bouw van de Campus gaat een investering van 20 miljoen euro gepaard.

VLIZ en de marinetak van ILVO werken al enige tijd samen, maar zullen nu ook fysiek op dezelfde plaats samenwerken op de InnovOcean campus in Oostende. Het onderzoekscomplex van 8.000 vierkante meter zal plaats bieden aan kantoren, congresfaciliteiten, een gespecialiseerde bibliotheek en verschillende werkplaatsen en laboratoria. Het nieuwe gebouw zal onderdak geven aan 170 medewerkers.

Op de campus zal samengewerkt worden in interdisciplinair onderzoek om zeegerelateerde, maatschappelijke uitdagingen aan te gaan. “Met de nieuwe campus zetten we de bakens uit voor een duurzame toekomst van de Vlaamse mariene sector. We investeren meer dan 20 miljoen euro in dit project dat het marien onderzoek in Vlaanderen een flinke boost moet geven”, aldus minister Crevits.

In 2022 moet de campus klaar zijn en zullen VLIZ, haar internationale partners en de marine tak van ILVO er hun intrek.

(ML/Belga)

https://www.youtube.com/watch?v=JX_FaQkHf-M

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier