Nieuwe infrastructuur VBS Blijdhove kost 1.200.000 euro: “Een eigen turnzaal is belangrijk”

In basisschool Blijdhove langs de Guido Gezllestraat toon de directeur trots de binnenruimte van de nieuwe sportzaal. (Foto WO) © wilfried Ossieur
Redactie KW

Sinds dit schooljaar kunnen de leerlingen van VBS Blijdhove sporten in een gloednieuwe turnzaal. De feestelijke opening van het gebouw was gepland voor deze week, maar werd wegens de opmars van de vierde coronagolf voor onbepaalde tijd uitgesteld.

De bouwwerken startten in juni 2020, zestien maanden later is het mooi afgewerkte gebouw de blikvanger van een school in verandering. “Ooit trokken we naar BuLo Blijdhove om te turnen. Maar toen er ook daar meer klassen kwamen, kon dat niet meer. Onze leerlingen gingen dan sporten in Sportzaal Badhuis. Er ging echter veel onderwijstijd verloren aan de busrit heen en weer. Omdat we steeds meer in een 28 uur durende schoolweek moeten proppen, komt het erop aan om elke minuut goed te gebruiken. Het is dus belangrijk om een eigen turnzaal te hebben”, zegt directeur Jeremy Planckaert.

“De aanblik van de school is mooi geworden, het nieuwe gebouw past in het geheel en zorgt voor uitstraling naar buiten. Door de grote ramen heb je inkijk op wat er in de turnzaal gebeurt. Voor de passanten op straat is het leuk om te zien dat er beweging zit in deze school.”

Alle lagere klassen kunnen in de grote turnzaal terecht

Containerklassen

VBS Blijdhove telt zo’n 400 leerlingen, verspreid over 19 klassen. “Al die klassen twee uur per week laten sporten in de nieuwe turnzaal is onmogelijk. Daarom zal het kleine zaaltje, waar nu tijdelijk de peuters en kleuters van de eendjesklas zitten, opnieuw als turnzaaltje voor onze kleuters dienst doen. Alle lagere klassen kunnen in de grote turnzaal terecht.”

Behalve de turnzaal herbergt het nieuw gebouw kleedkamers en douches. Er is ook een nieuw sanitair blok – met een toilet voor mindervaliden – voor de leerlingen van het lager. Samen met twee overkappingen op de speelplaats, een heraangelegde koer en de nieuwe schoolpoort bedraagt de totale kost van het project 1.200.000 euro, waarvan 700.000 gesubsidieerd wordt.

“Intussen worden ook de peuter- en kleutertoiletten vooraan gerenoveerd, tegen het einde van het schooljaar willen we ook nieuw peuter- en kleutersanitair naast de refter. In een verre toekomst – binnen 10 tot 15 jaar – moeten de twee containerklassen vervangen worden door nieuwe klaslokalen”, besluit de directeur. (CB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.