Nieuwe freinetschool De Kleine Tovenaar denkt nu al aan uitbreiden

Coördinator Jan Devos en voorzitter Lieven Dejonckheere van De Kleine Tovenaar. © Frank Meurisse
Philippe Verhaest

Het gaat de gloednieuwe Emelgemse freinetschool De Kleine Tovenaar voor de wind. Op 1 september zullen er liefst 115 kinderen door de schoolpoort wandelen. Er wordt nu al luidop over uitbreidingsplannen nagedacht.

Het idee voor een freinetschool in Izegem werd voor het eerst begin 2013 geopperd. “Na een zoektocht naar een geschikte locatie konden we in november 2014 de oude Tinnenpotschool in Emelgem stevig verbouwen”, aldus coördinator Jan Devos en voorzitter Lieven Dejonckheere.

Het succes van De Kleine Tovenaar overstijgt evenwel alle verwachtingen: straks lopen er 115 kinderen school en na de paasvakantie komen daar nog eens tien peuters bij. “Daarom zijn we nu al aan het nadenken over hoe we onze capaciteit voor volgend schooljaar kunnen uitbreiden”, zegt het duo. “Aanvankelijk hadden we op een 65-tal leerlingen gehoopt, maar dit is fantastisch.”

Donderdag 27 augustus vindt de officiële opening van de school plaats en zijn alle kinderen uitgenodigd op de IJsbrekersdag, waarop ze hun nieuwe schoolomgeving kunnen leren kennen.

Lees hierover meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Izegem.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten