Nieuwe Europaschool (bijna) klaar voor 1 september

Directeurs Brenda Linskens en Kristof Van Loock ontvangen op 1 september hun leerlingen in een gloednieuw gebouw. (foto MM)
Redactie KW

Voor directeurs Brenda Linskens (basisschool), Kristof Van Loock (middenschool) en hun personeel is het bijna zover. Op 1 september verhuizen ze samen met hun leerlingen definitief naar hun nieuwe schoolgebouw dat ligt te pronken tussen de Europastraat en de Spuikom.

In de nieuwe Europaschool heerst een nerveuze drukte wanneer we er op dinsdagnamiddag langslopen. Elektronische toegangen moeten nog gecontroleerd op hun effectiviteit, op smartboards en computers is het nog wachten, onderhoudspersoneel loopt af en aan om alles op tijd proper en presentabel te krijgen. “Ik doe nog nauwelijks een oog dicht de laatste dagen”, bekent directeur Brenda Linskens van de basisschool.

De laatste loodjes wegen doorgaans het zwaarst. Toch kijkt ze samen met collega-directeur Kristof Van Loock al uit naar de nieuwe start. Ook voor de directeur van de Middenschool was het nog puzzelen deze zomer. “De bovenste verdieping van het nieuwe gebouw is gereserveerd voor de middenschool. Maar die werd bij het ontwerp, vijf jaar geleden, berekend op een 70-tal leerlingen. Straks verwachten we 150 leerlingen op de eerste schooldag. Het betekent dat we enkele klaslokalen in het oude schoolgebouw, aan de overkant, zullen moeten gebruiken.”

Op het gelijkvloers en de eerste verdieping worden straks de leerlingen van de basisschool gehuisvest. “We komen momenteel uit op een 250 leerlingen”, geeft Brenda Linskens aan.

In de nieuwe school zullen zowat 50 leerkrachten aan het werk zijn. 24 in de basisschool en 23 in de Middenschool. De voorbije maanden legde het gemeentebestuur de Europastraat ter hoogte van de school ook opnieuw aan. Bedoeling is dat de nieuwe wegindeling het af- en aanrijden veiliger zal laten verlopen.

(MM)