Nieuwe directrice in het GO!-Atheneum in Diksmuide: “2 september met een feestgevoel”

Els Poublon is de nieuwe directrice van het GO-Atheneum campus Grauwe Broedersstraat en campus Kaaskerke. (foto ACK)
Redactie KW

Op maandag 2 september start Els Poublon als nieuwe directrice bij GO!-Atheneum Diksmuide campus Grauwe Broedersstraat en campus Kaaskerke. “De start van het schooljaar geeft mij altijd een beetje een feestgevoel, want ik ben namelijk jarig op 2 september”, lacht directrice Poublon, die straks 39 wordt.

“Tot voor kort stond ik voor de klas als leerkracht niet-conventionele zedenleer, de laatste jaren hield ik mij meer en meer bezig met beleid en met het project ‘Bruggen bouwen tussen lager onderwijs en secundair’.” Els Poublon is gehuwd met Pieter Garreyn, mama van tweelingdochters van 8 jaar en woont in Wervik. Ze volgde een cursus directeur en deed in die periode een vervanging van de directeur in de Middenschool in Ieper. “Door mijn ervaring in de scholengroep, ook als leerkracht, heb ik al met alle leerlingen zowel van technische- als ASO-richtingen contact gehad“, vertelt directeur Poublon. “De afstand tussen Wervik en Diksmuide is ook gemakkelijk te overbruggen. Het is een leuke, rustige weg. Niet stresserend om naar het werk te komen dus en als ik ‘s avonds terugrijd, ben ik helemaal ontspannen tegen dat ik thuiskom.”

De nieuwe directrice heeft vast wel enkele plannen met de school in Diksmuide. “We zitten in een uitdagend tijdperk voor het onderwijs”, beseft Els Poublon. “We waren op school al bezig met moderniseren, maar moeten dat zeker nog voortzetten. Op vandaag ervaren zowel jongeren als ouderen voortdurend heel wat prikkels. Er wordt naast school heel wat verwacht. Dat is op zich niet negatief, want in deze maatschappij is er ook van alles te beleven. Dit moet een heel fijne tijd zijn om in op te groeien. Anderzijds staan we ook voor de uitdaging van het digitaliseren, zo zijn we als school ook heel ICT-minded. In de korte tijd dat ik hier nu aanwezig ben, mocht ik al ondervinden dat dit een een warme school is, waar ik direct een heel warm welkom kreeg.”

(ACK)