Nieuwe directies binnen Scholengemeenschap Katholiek Basisonderwijs Regio Poperinge

Vanaf 1 september 2014 wordt Mieke Goethals uit Vlamertinge aangesteld als directeur in de Vrije basisschool St.-Sixtus in Westvleteren.


Momenteel combineert zij een halftijdse job als directeur in de Vrije Basisschool van Woesten met de halftijdse job van pedagogisch coördinator voor de scholengemeenschap. Tot het einde van dit schooljaar zetten Mieke Goethals en Ingrid Decuypere nog hun halftijdse directieambt in de Vrije Basisschool Onze Ark in Woesten verder. Gedurende vier jaar namen zij het directieambt op als duo-partners. De verantwoordelijkheden van de school waren verdeeld onder beide directies. Op 1 september wordt Ingrid Decuypere voltijds directeur in Woesten.

De taak van pedagogisch coördinator van de scholengemeenschap zal Mieke Goethals blijven opnemen. De pedagogische campus van de scholengemeenschap Katholiek Basisonderwijs Regio Poperinge (KBRP), waartoe de 12 scholen van Poperinge, Vleteren en Westouter behoren, wordt ingepland in de school van St.-Sixtus, Westvleteren. Verschillende namiddagen per week komen diverse pedagogische werkgroepen samen. Deze groepen worden samengesteld uit directies, zorgcoördinatoren, beleidsondersteuners en leerkrachten uit de verschillende scholen. Onderwijskundige items worden bestudeerd en er worden pedagogische instrumenten ontwikkeld voor alle scholen van de scholengemeenschap.

(AHP-Foto RL)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.