Nieuwe Belfortprijs zet verdienstelijke studenten in de kijker

Burgemeester Eddy Lust en schepenen Angelique Declercq, Griet Vanryckegem en Herman Ponnet. © WO
Redactie KW

Met de jaarlijkse toekenning van de Belfortprijs wil de stad Menen verdienstelijke studenten in de kijker plaatsen. De winnaar krijgt ook een prijs van 800 euro.

“In onze stad hebben we een sterk uitgebouwd en kwalitatief onderwijsnet met een bovenlokale uitstraling, onze stad heeft bijgevolg een belangrijke centrumfunctie op gebied van onderwijs”, aldus schepen van Onderwijs Griet Vanryckegem.

“Wij willen dan ook, zoals ook in onze doelstellingen stond, nadrukkelijk verdienstelijke studenten uit de eigen stad of de scholen te erkennen. Daarom lanceren we vanaf 2021 de Belfortprijs, een jaarlijkse eindwerkprijs.”

Afwisselend

De prijs is het ene jaar voorbehouden aan leerlingen uit het technisch secundair onderwijs in Menen en het jaar erop voor studenten van een hogeschool of universiteit, die in Groot-Menen woonachtig zijn.

Studenten kunnen hun eindwerk, thesis of onderzoek indienen, mits die aan een aantal criteria voldoet: de link met de stad moet er zijn, het moet wetenschappelijk kwalitatief zijn en er moet bruikbaarheid en/of toepasbaarheid zijn op de lokale context en de nieuwswaarde.

Lokale context

“Met deze aanpak willen we de band tussen de stad en studenten sterker maken. Wij willen ook onze eigen thesis- of onderzoeksonderwerpen voorstellen die relevant zijn voor de eigen lokale context. Studenten die hier op ingaan kunnen ook toegang krijgen tot heel wat infomateriaal zoals ons rijk stadsarchief”, aldus de Schepen.

De Belfortprijs zal een eerste keer uitgereikt worden in december 2021. Een jury bestaande uit acht leden zal de winnaar aanduiden. (WO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.