Nieuwbouw voor de VMS in Roeselare

Een conceptbeeld van hoe het nieuwe gebouw eruit zal zien. (gf) © (gf)
Peter Soete

Er komt een nieuwbouw voor de Vrije Middelbare School in de Blekerijstraat. In het nieuwe gebouw komen zes hypermoderne en luchtige klaslokalen. In het schooljaar 2021-2022 zal alles klaar zijn.

Na de realisatie van de sporthal staat de komende jaren alweer een nieuw bouwproject in de steigers voor de VMS. Langs de Blekerijstraat start midden volgend jaar de bouw van een transparant schoolgebouw met zes klaslokalen.

Groei leerlingen

“Deze nieuwbouw komt er dankzij de middelen die de Vlaamse regering ter beschikking stelt voor de capaciteitsuitbreiding in het secundair onderwijs”, vertelt directeur Luc Vanrobaeys. “De selectie gebeurde op basis van een wetenschappelijke studie van de VUB en KU Leuven die de noden tot 2024-2025 in het onderwijs in kaart heeft gebracht. Er werden gegevens verzameld over de groei van de leerlingenaantallen en het bestaande aanbod in de scholen.”

Veel licht

“Voor de VMS gaat het over een uitbreiding van de capaciteit voor 120 leerlingen. Concreet zal de nieuwbouw zes klaslokalen tellen. Het Roeselaars architectenbureau Bildt maakte ondertussen een eerste ontwerp. We kiezen voor een compact blok met drie bouwlagen. Centraal in het gebouw zitten een trappenhal en een lift. De architecten maakten een lichtrijk ontwerp met veel glas voor een maximale interactie met de omgeving.

De klaslokalen zijn behoorlijk groot en bieden zo voldoende ruimte voor nieuwe pedagogische en didactische werkvormen. Het gebouw wordt opgetrokken langs de Blekerijstraat en paalt aan de huidige klaslokalen. Er komt ook een verbinding tussen het bestaande gebouw en de nieuwbouw.”

“Bedoeling is de werken volgend jaar te starten. In het schooljaar 2021-2022 kunnen we het nieuwe gebouw dan in gebruik nemen”, klinkt het bij directeur Luc Vanrobaeys. (PS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.