Nieuw schoolgebouw voor tweede kleuterklas Vogelzang

© JRO
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

De start van het nieuwe schooljaar is voor heel wat leerlingen en leerkrachten een hele gebeurtenis. In basisschool Vogelzang deed de tweede kleuterklas dat in een splinternieuwe kleuterklas in een splinternieuw schoolgebouw, dat gedeeld wordt met kinderdagverblijf Vogelzang.

De kleutertjes van de tweede kleuterklas van juffrouw Katrien en juffrouw Rebecca in basisschool Vogelzang kregen woensdagmorgen een leuke verrassing voorgeschoteld. Ze werden er ontvangen in een splinternieuw schoolgebouw.

Geen extra ruimte

“In het nieuwe gebouw is plaats voor een kleuterklasje, maar ook de nieuwe boterhameetzaal voor de kleutertjes bevindt zich in het nieuwe gebouw”, duidt directeur Sylvie Van Heddegem. “Wat de capaciteit betreft hebben we geen extra ruimte, maar alles is volledig nieuw en dat was wel eens nodig.”

Het nieuwe schoolgebouw wordt gedeeld met kinderdagverblijf Vogelzang. “In onze kinderopvang is er ruimte voor zo’n twintig kindjes van 0 tot 2,5 jaar”, legt directeur Guy Ghysels uit. “Het kinderdagverblijf maakt deel uit van een groep van kinderdagverblijven in de ruime regio. Zo hebben we een kinderdagverblijf in Gistel, Koekelare, Oudenburg en twee in Oostende.”

Doorstromen

In eerste instantie is het de bedoeling dat de kindjes vanuit het kinderdagverblijf doorstromen naar de basisschool. “Het kinderdagverblijf is ontstaan vanuit het Vesaliusinstituut. In de school hebben we een richting kinderzorg en het zou goed geweest zijn om dichtbij een soort van oefencrèche te hebben. Zo is dat initiatief gegroeid.”

De vernieuwing van het schoolgebouw was een broodnodige investering. “Het gebouw dateerde van de jaren zeventig. Normaal had het gebouw dienst moeten doen gedurende tien jaar. Het zou als tijdelijk onderkomen dienen, maar ondertussen zijn we vijftig jaar verder. Vernieuwingen drongen zich op en dan was het beter om voor een nieuw gebouw te kiezen. Het gaat om een modulaire containerbouw, zoals wel vaker gebruikt wordt voor dergelijk schoolgebouwen”, aldus Sylvie.

Met de bouw van het schoolgebouw is een investering gemoeid van 500.000 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier