Nieuw directieteam voor de Bissegemse scholen

Hilde Mahieu en Wim Callewaert vormen het nieuwe directieteam voor de Bissegemse scholen. © EDB
Redactie KW

In de Bissegemse kleuterschool én de lagere school Sint-Vincentius ging een nieuw directieteam van start. Wim Callewaert en Hilde Mahieu zullen samen een tandem vormen voor de beide scholen. Wim neemt het financieel en organisatorisch luik voor zijn rekening terwijl Hilde het pedagogische op zich neemt.

Deze reportage maakt deel uit van ons Dossier Weer naar school.

Wim Callewaert (47) is niet nieuw in de school. Hij woont in Bissegem en was al directeur van kleuterschool Sint-Vincentius. Voor hij de directiefunctie op zich nam gaf hij les in de lagere school. Hilde Mahieu (49) uit Machelen is nieuw als directeur, sinds Johan Devos (60) met pensioen is.

Pedagogisch

Hilde Mahieu is van Wervik afkomstig en studeerde als leerkracht lager onderwijs af in Tielt. Ze startte als leerkracht in Mesen waar ze twaalf jaar les gaf. “Ik stond er vooral voor het derde leerjaar, maar was de laatste jaren ook zorgcoördinator en beleidsondersteuner.”

Daarna trok Hilde naar een school in Deinze waar ze 14 jaar directeur was. Omdat Hilde vooral houdt van het pedagogisch luik, startte ze in basisschool Sint-Jozef als halftijds pedagogisch beleidsondersteuner en na het vertrek van Gino Lefebvre werd ze er pedagogisch directeur. Hilde was ook halftijds tewerkgesteld in de navorming bij Katholiek Onderwijs Vlaanderen. De vacature in Bissegem sprak Hilde vooral aan omdat ze er voltijds pedagogisch directeur kon worden voor de beide scholen. “Als je slechts halftijds in een school bent, dan mis je toch bepaalde zaken”, ondervond ze.

“Het is een sterkte dat Hilde zich volledig kan toeleggen op het pedagogische”

Beide directeurs zullen in beide scholen aanwezig zijn. In het begin start Hilde ‘s voormiddags in de lagere school en Wim in het kleuter en over de middag zullen ze wisselen. “Aan de ouders willen we het signaal geven dat, als ze vragen hebben over de inhoud van wat er in de klas gebeurt of over de zorg, dat ze bij Hilde moeten zijn. Als het over het administratieve of het organisatorische gaat, kunnen ze bij mij terecht“, vertelt Wim. “Het is een sterkte dat iemand zich volledig kan toeleggen op het pedagogische, want anders blijft daar weinig tijd voor over.

Heel wat kansen

De twee scholen zullen nog meer naar elkaar toe groeien. “Organisatorisch zitten daar heel wat kansen in, zoals samen vergaderen of voor de regeling van het middagtoezicht. Of één nieuwsbrief voor alle leerkrachten. Maar ook wat het pedagogische betreft heeft dit alleen maar voordelen, zeker nu een nieuw pedagogisch project zit aan te komen. Het is de bedoeling de krachten te bundelen in het belang van het kind en de school.”

De kleuterschool start met 170 kleuters en er zijn 277 kinderen in de lagere school. Tegen het einde van het schooljaar zal de kleuterschool boven de 200 kinderen eindigen, want er zijn al 54 peuters ingeschreven. “We zitten aan ons maximum en moeten uitkijken hoe we in de toekomst kunnen groeien en naar elkaar toegroeien“, besluit Hilde.

(Els Deleu)