Nieuw directieteam PTI Kortrijk kijkt naar de toekomst

v.l.n.r. Leen Claus, Francis Bruyneel en Tim Claeys. © Els Deleu Els Deleu
Els Deleu
Els Deleu Medewerker KW

Leen Claus (48) en Tim Claeys (42) vormen samen het nieuwe directieteam bij PTI Kortrijk. Ze worden nog tot het einde van het kalenderjaar bijgestaan door Francis Bruyneel die op 1 januari met pensioen gaat.

Zowel Leen als Tim hebben ervaring met de sector en beiden zijn heel gedreven. Leen woont samen met haar partner en twee dochters in Kruisem. Ze is ingenieur landbouw met de optie tuinbouw en ze haalde ook haar diploma als florist. Toen ze afgestudeerd was startte ze bij een exportbedrijf van bloemen en planten. Ze gaf daarna 25 jaar wetenschaps- en tuinbouwvakken in Torhout. Nu is ze adjunct-directeur bij PTI Kortrijk en is ze verantwoordelijk voor de campus wetenschap en groen.

Leen groeide op in een tuinbouwersfamilie. “Mijn grootvader zat al in de tuinbouw en ook mijn vader Fernand genoot een opleiding ingenieur tuinbouw. Hij gaf les in de ‘Kortrijkse Tuinbouwschool’. Ik groeide op tussen de planten en ik ben er altijd blijven zitten”, lacht ze. Leen werkt graag in de tuin en is door het bloemschikken ook nog altijd met bloemen en planten bezig. Als de tijd het toelaat gaat ze eens lopen. “Ook de natuur interesseert me wel”, zegt ze.

techniek en design

Tim, een geboren en getogen Markenaar is algemeen directeur van PTI Kortrijk en is verantwoordelijk voor de campus techniek en design. Hij is getrouwd en papa van drie kinderen. Zelf liep hij nog school op de campus techniek en design en daarna volgde hij de opleiding ingenieur elektromechanica.

Hij gaf acht jaar mechanisch getinte vakken in PTI Kortrijk en trok daarna naar hogeschool Vives in Kortrijk waar hij de jongste jaren coördinator was van de bacheloropleiding ontwerp en productietechnologie. “Ondertussen kwam ik ook al met mijn kinderen naar het PTI. Ik zette dus al heel wat stapjes in de school, en waar het goed is ga je terug!”

Naast het feit dat Tim een hevige basketbalsupporter is houdt hij ook van een ontspannend momentje recreatief fietsen met de koersfiets.

Vertrouwd domein

Voor beiden sluit de campus van hun school aan met het domein waarmee ze vertrouwd zijn. “We hebben meer voeling met de richtingen op zich en wat er leeft in de sector. We spreken dezelfde taal”, luidt het.

De meest opvallende uitdaging zal zowel voor Leen als voor Tim de infrastructuur zijn. “Daar loopt heel wat.” Op de campus wetenschap en groen zitten de vernieuwing van het C-blok en de extra leslokalen er aan te komen. “Ook op Hoeve Walle loopt een project. Daar komt de afdeling dierenzorg.”

Ook op de campus techniek en design worden alle werkplaatsen vernieuwd. “We willen in het Indrustrie 4.0.-verhaal stappen. We worden geconfronteerd met digitalisering en om dat allemaal te kunnen opvolgen is het interessant om ook de infrastructuur te herzien.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.