Musical Pinokkio van Jeugdkoor Bosmolens in première

Redactie KW

Jeugdkoor Bosmolens uit Izegem staat dezer dagen op de planken van het Izegemse Cultuurhuis De Leest met de musical Pinokkio.

Gisteravond mochten cultuurliefhebbers hun hartje ophalen in De Leest in Izegem. Het Jeugdkoor Bosmolens onder leiding van Veerle Cortvriendt en Davina Vanwijnsberghe bracht er in première hun musical Pinokkio en daar genoten bijna 400 mensen met volle teugen van. De zaal, die ei zo na uitverkocht was, beloonde de jongens en meisjes van het koor na afloop met een welverdiende staande ovatie. “Schitterende prestaties, glansrollen en prachtige livemuziek” waren maar een aantal van de uitsluitend lovende reacties die nadien in de foyer gespokkeld konden worden. Het tienkoppig orkest, dat gedirigeerd wordt door de Izegemse Lynn Clabau, speelt alle muziek live op scène.

Lovende Peter Thyssen

Musicalster Peter Thyssen, die in het verleden de rol van Fox en Trot voor zijn rekening nam in de Studio 100-versie van Pinokkio, was een graag geziene gast op de première. “Ik ben onder de indruk van deze voorstelling.” vertelde hij nadien. “Het geheel is erg professioneel, de acteer- en zangprestaties zijn fantastisch, het decor en de kostuums zien er geweldig uit en de muziek wordt prachtig gebracht. Hoedje af voor de organisatie en alle medewerkers! Hier zit duidelijk heel wat voorbereidingswerk in en dat heeft duidelijk geloond. Het klinkt cliché, maar deze keer hebben de afwezigen écht ongelijk!”

Het koor speelt de musical nog vier keer. “Zondagmiddag om 17.30 uur staat onze tweede voorstelling geprogrammeerd. Die is uitverkocht. Wie graag nog wil komen kijken, kan dat volgend weekend nog doen. Op vrijdag 4, zaterdag 5 en zondag 6 maart zijn er nog voorstellingen. Op vrijdag en zaterdag spelen we om 20 uur, op zondag opnieuw om 17.30 uur.” weet voorzitter Griet Maertens. “Momenteel zijn er nog kaarten voor die drie voorstellingen, maar ze gaan vlot de deur uit! Snel zijn is de boodschap.”

Kaarten koop je voor 17 euro, kinderen onder de 12 jaar betalen 13 euro. Reserveren kan via pinokkioizegem@hotmail.com. of telefonisch op 0474 68 24 32. Meer info op www.jeugdkoorbosmolens.be.

(MV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.