MPI Bemok in Kortrijk ruimt de buurt op voor De Warmste Week

De leerlingen ruimden het zwerfvuil in de buurt op.© Facebook Bemok
De leerlingen ruimden het zwerfvuil in de buurt op.© Facebook Bemok
Tom Vanderghinste
Tom Vanderghinste Medewerker KW

Een grote slinger siert sinds kort MPI Bemok uit Kortrijk. De actie kadert in De Warmste Week. “We zetten ons met Bemok in voor een propere en veilige buurt door acties te organiseren met de kinderen”, vertelt Heleen Janssens ons. Zo kreeg ook de buurt een opruimbeurt.

Vanuit MPI Bemok heeft elke klas een opruimactie gedaan in de buurt van hun school en werd er ook geïnvesteerd in een hesjesketting. “Buurtbewoners gaven soms als dank een snoepje aan de opruimers wat voor extra motivatie zorgde.”

“Daarnaast werd een slinger van fluohesjes gemaakt om de aandacht te vestigen op verkeersveiligheid. We kregen heel wat oude hesjes van ouders en ook TVH schonk ons honderd hesjes om de ketting te maken”, verduidelijkt Heleen ons nog. Ondertussen is de slinger afgewerkt en kan je deze zien hangen op de vestigingen op Walle in Kortrijk.

Samenwerken met stad

Vanuit MPI Bemok hopen ze op langere termijn te kunnen samenwerken met het stadsbestuur om de buurt veiliger te maken. “De eerste contacten hiervoor zijn gelegd en we hopen dat onze hesjesslinger een basis is voor een veiligere omgeving. Daarnaast is het ook een soort van kerstslinger want als er auto’s met hun lichten op schijnen in het donker is het net een lichtgevende slinger”, aldus nog Heleen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.