Moeder Bladluis brouwt eigen bier: ‘Vernint’

Redactie KW

Naar aanleiding van het 50-jarig bestaan van de Poperingse studentenvereniging Moeder Bladluis, ontstond het idee om een eigen bier te brouwen.

Het bier kreeg de naam ‘Vernint’, verwijzend naar het dialect voor bladluis, de vijand van de hop. Het is een eerbetoon aan de stichters van de club, om opnieuw het speelse karakter van de club te kenmerken. Vernint is een pittig fris bier, hergist op de fles, met een discreet hoppig karakter, dat zich vlot laat wegdrinken. Het is iets sterker dan een pils (6°) maar laat zich smaken vanaf de eerste slok. Brouwerij De Plukker uit Poperinge brouwde 724 liter Vernint met Poperingse hop.

Het bier zal geschonken worden op de Oudebukkencantus tijdens het lustrumweekend van vrijdag 15 april tot en met zondag 17 april en op recepties van Moeder Bladluis. Op het galabal op 23 april zal er ook Vernint te verkrijgen zijn. Het bier is zolang de voorraad strekt te koop bij leden van Moeder Bladluis en in Hotel Palace, het clubcafé van Moeder Bladluis. Men betaalt vijf euro voor een fles van 75 cl. Met dit brouwsel laat de studentenvereniging tonen dat ze nog steeds bestaan, van leuke stunts houden zoals er vroeger wel meer waren, (de komst van een zwembad, seksshop en lady Di in Poperinge,…) Dit jaar mochten ze 29 nieuwe leden verwelkomen.

(APP -foto MD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.