MO2 bakt wafels voor Waterlelieschool in Moorsele

Samen met de kinderen van de Waterlelieschool bakten de vrijwilligers van MO2 driehonderd wafels die tijdens een benefietnamiddag aan de man werden gebracht. Met de opbrengst van het benefiet wil de school een aantal gevoelsplekken creëren op de speelplaats.

© SL

De vrijwilligersgroep van MO2 koos er dit jaar voor om een wafel-benefiet te organiseren voor de Waterlelieschool. Wafels bakken voor het goed doel, het kan minder lekker!

Op donderdag 14 maart liep OC De Stekke vol, de honderd aanwezigen konden genieten van een koffie en een optreden van Willy de Coiffeur. En natuurlijk van een lekkere verse Brusselse wafel. Coördinator van het woonzorgproject MO2 Henk Vandenbroucke kijkt heel tevreden terug: “Vrijwilliger Isabelle zorgde voor het deeg, de kinderen van de ‘kikkerklas’ van de Waterlelie hielpen de vrijwilligers van MO2 bij het bakken. De zes wafelijzers draaiden op volle toeren. Ruim driehonderd wafels werden er gebakken. En verorberd.”

Vriendenbank

De opbrengst van de benefietnamiddag gaat naar De Waterlelie, de vrije basisschool voor buitengewoon onderwijs in het centrum van de gemeente. Met de 600 euro heeft directeur Els Roelstraete heel wat plannen. “Onze speelplaats oogt wat grijs, die mag wat groener en kindvriendelijker in die zin dat we rond sociaal-emotionele vaardigheden werken. We willen een aantal gevoelsplekken creëren op de speelplaats. Dat kan bijvoorbeeld een boze hoek zijn, waar de kinderen zich kunnen terugtrekken als ze boos zijn en zich kunnen afreageren. Een ander idee is een vriendenbank, een kind die op een bepaald moment geen vriendje heeft kan daarnaartoe en kan zo een ander kind ontmoeten om mee te spelen. Kortom we plannen hoeken waar de kinderen met hun emoties beter terecht kunnen.”

Boos, triest, of zich alleen voelen. Het valt niet altijd mee. Door groen aan te planten en het juiste speelmateriaal wil de school de huidige aanpak nog versterken en elk kind zijn plaats geven op school. Ook als het iets moeilijker gaat.

(SLW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.