Minister Crevits legt eerste steen van nieuw gebouw Sint-Godelievecollege

Redactie KW

De nieuwbouw bestaat onder meer uit een open leercentrum, labolokalen, een polyvalente zaal en leskeukens.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Het gaat om één van de vele projecten in het kader van het programma ‘Scholen van Morgen’. Met de bouw gaat een investering van ruim 3,4 miljoen euro gepaard. Het nieuwe gebouw zal klaar zijn begin 2016. Het Sint-Godelievecollege in Gistel maakt deel uit van de vzw Katholiek Onderwijs Hinterland. De school in Gistel telt bijna 900 leerlingen en 160 leerkrachten. Er komt een nieuw gebouw met onder meer een polyvalente zaal, leskeukens, sanitaire blokken, een open leercentrum, twee labolokalen, een lokaal plastische opvoeding en een vergaderzaal. De totale oppervlakte bedraagt 1.502 vierkante meter. Vlaams minister van Onderwijs heeft vandaag woensdag de eerste steen gelegd. Begin 2016 zal het gebouw klaar zijn. De kostprijs bedraagt ruim 3,4 miljoen euro.

Na de schooluren zet de school de deuren van de multifunctionele zalen en leskeukens open

De nieuwbouw past in het programma ‘Scholen van Morgen’. Via publiek-private samenwerking worden er de volgende 3 jaar 165 nieuwbouw of renovatieprojecten gerealiseerd over alle onderwijsnetten heen. Voor heel Vlaanderen gaat om een investeringsbedrag van 1,5 miljard euro. In West-Vlaanderen gaat het om 35 projecten voor een investeringsbedrag van 245 miljoen euro. “Het Sint-Godelievecollege kiest met dit nieuw schoolgebouw resoluut voor een duurzame toekomst“, aldus Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits.”Dit project biedt kansen voor de leraren en leerlingen, maar ook voor Gistel. Het gebouw zal tegelijk een visueel ankerpunt zijn in de omgeving en een ontmoetingsplek voor de inwoners en verenigingen van Gistel. Na de schooluren zet de school de deuren van de multifunctionele zalen en leskeukens open. Zo bouwt het Sint-Godelievecollege mee aan het ‘samen leven’ in de gemeente.” (fv/foto twitter @Crevits)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.