Minidriekoningen op pad in Blankenberge

Paul Defever en zijn vrouw Danielle kregen met Driekoningen geen drie, maar enkele tientallen wijzen uit het oosten op bezoek… miniversies dan toch.

Een kroontje voor de kleutertjes van SJSP Campus Zuidlaan. © WK

De kleutertjes van SJSP Campus Zuidlaan hadden voor de gelegenheid het kroontje opgezet. Behalve de klassieker Geef mij een nieuwe hoed zongen de kleintjes ook een schattige versie van Rommelpotterij. “Nu Driekoningen uitzonderlijk eens op een schooldag valt, wilden we van die gelegenheid gebruik maken om de traditie in ere te houden. We hebben ook het kerststalletje met de drie koningen bezocht”, vertelt juf Jill Allard.

Opgetogen buren

Ze gingen op bezoek bij een drietal buren, onder wie ook Paul Defever en zijn vrouw Danielle Leclercq die daar erg mee opgezet waren. “Wij hebben al jaren een uitstekende relatie met die school: onze kleindochter Noa zit er nu in het derde leerjaar, ik geef er zelf elke vrijdag een uurtje tekenles. Met Sinterklaas werd ik door de school gevraagd om boze buurman te spelen: z’n zwarte pieten bouwden toen een feestje op de speelplaats waardoor wij de hele nacht niet konden slapen… Gelukkig mocht ik vandaag nu eens de sympathieke buurman spelen”, vertelt Paul met een knipoog.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.