Middelkerke breidt opvangmogelijkheden uit na verlenging herfstvakantie

Naar aanleiding van de verlenging van de herfstvakantie wordt in Middelkerke een oplossing aangeboden voor de opvang van kinderen, geboren tussen 2008 en 2016.

Er is extra speelpleinwerking. © LC

Zij kunnen op maandag 10 en dinsdag 11 november terecht bij de speelpleinwerking. Er is speelpleinwerking tussen 9 en 16.45 uur op drie locaties, de gemeenteschool De Duinpieper in Westende, De Zandloper in Middelkerke en de Bonte Pier in Leffinge. Per opvanglocatie is er ruimte voor 45 kinderen per dag. Schoolgerechtigde peuters, geboren tussen 1 januari 2017 en 1 maart 2018, kunnen volledige dagen terecht in de IBO’s. Schepen Natacha Lejaeghere ( Lijst Dedecker): “Wie langer opvang nodig heeft, kan terecht bij de buitenschoolse opvanglocaties. Die zijn van 6.30 tot 19.30 uur toegankelijk.

Goede oplossing

Kinderen die deelnemen aan de speelpleinwerking en gebruik maken van de voor- en naopvang in de IBO’s blijven in dezelfde bubbel en krijgen dezelfde moni’s als oppas. Heel wat ouders gaan werken en met opvang bij grootouders moet je heel voorzichtig zijn. Wij bieden dankzij onze moni’s, de IBO-medewerkers en de jeugddienst een veilige en democratische oplossing aan in deze uitzonderlijke situatie.” De uiterste datum om je in te schrijven voor de bijkomende speelpleinwerking is donderdag 5 november. Een opvangdag kost 5 euro. (PBM)

Inschrijven kan via inschrijvingen.middelkerke.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.