https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Methodeschool Bloei! uit Ledegem plant heuse nieuwbouw

Cleo Otté, Janne Blondeel, Kyara Moerman, Romanie Carlier, Els Festjens en Boudewijn Serpieters. (foto JS) © (foto JS)
Bert Feys
Bert Feys Medewerker KW

Methodeschool Bloei! langs de Kortwagenstraat in Ledegem krijgt een gloednieuw gebouw. De huidige twee gebouwen worden in fasen afgebroken. De groeiende school hoopt dat de nieuwbouw eind 2024 af is. Klascontainers zorgen tijdens de werken voor een oplossing.

Leerkrachten en de directie van de Ledegemse Methodeschool Bloei! zien het leerlingenaantal van de school stelselmatig stijgen. De school start op 1 september met honderdvijftien leerlingen. “We merken vooral een stijging van het aantal kleutertjes”, aldus directrice Els Festjens. De gebouwen waarover de school momenteel beschikt zijn echter verouderd. “Onze schoolgebouwen hebben al serieus wat jaren op de teller. We merken meer en meer dat reparaties zich opdringen. We kiezen echter voor een andere optie.”

De school werkte serieuze bouwplannen uit. De twee huidige gebouwen gaan tegen de vlakte. Dat gebeurt in fasen. Zo starten de kinderen van het lager onderwijs reeds op 1 september in klascontainers op de site. Hun schoolgebouw wordt eerst afgebroken. “De kleuters beginnen wel nog in hun schoolgebouw, maar zullen in de loop van het schooljaar ook verhuizen naar de klascontainers.” Na de sloop van beide oude schoolgebouwen zal er werk gemaakt worden van een nieuwbouw bestaande uit twee bouwlagen. “Onze toekomstige school wordt gebouwd naar onze manier van werken. Zo zal er rekening gehouden worden met hoe we bijvoorbeeld optimaal een groepswerk kunnen organiseren.” De school hoopt om in december 2024 haar intrek te kunnen nemen in de nieuwe school.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.