Met Tante Kimmie is Harelbeke een kinderopvang rijker

Voor Kimberly Meyfroot gaat een droom in vervulling. © LOO
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Enkele dagen geleden opende Kimberly Meyfroot haar kinderopvang Tante Kimmie aan de Beeklaan 44. Daarmee ging voor haar een wens in vervulling. “Mijn grote droom was mijn eigen huiselijke opvang runnen”, zegt ze.

Kimberly Meyfroot (28) is getrouwd met Mathieu Bali en mama van Tanguy (bijna 2 jaar). Zij genoot een opleiding Voeding/Verzorging, eerst in het Heilig Hart in Harelbeke en daarna in Stella Maris in Kortrijk waar ze ook het 7e jaar Thuis- en Bejaardenzorg genoot. “Met dat diploma mocht je toen ook met kindjes werken”, vertelt Kimberly, die als 14-jarige in haar vrije tijd heel vaak ging babysitten. Na haar studies werkte ze enkele maanden in de thuiszorg. Van mei 2012 tot augustus 2016 werkt Kimberly in het rusthuis van Zwevegem. In 2016 trok ze een jaar naar het CVO Miras voor haar diploma van begeleider in de kinderopvang. Ze startte in 2017 in wzc De Vlinder in Harelbeke. ‘Toen ik eind 2017 zwanger werd, wist ik dat werken in een rusthuis voor mij ging stoppen. Met een klein kindje weekends en feestdagen werken, zag ik niet zo zitten. Een andere reden was dat mijn man Mathieu ook in het weekend werkt.”

Huiselijk gevoel

Na haar bevalling zocht Kimberly werk in de kindersector. “Ik kwam terecht in een zelfstandige groepsopvang, waar ik ook als zelfstandige werkte. Ik deed de job wel heel graag, maar ondervond niet zoveel positieve puntjes aan zelfstandig zijn”, vertelt Kimberly. “Mijn zoontje gaat ook enkele dagen naar een onthaalmama in de buurt. Ik hield enorm van dat huiselijke, knusse gevoel van een opvang. In de groepsopvang vond ik 18 kindjes soms wat veel, want ik kon niet alle kindjes evenveel aandacht geven. Daarom was mijn keuze – natuurlijk in overleg met Mathieu – snel gemaakt om zelf een kinderopvang te runnen. Een liefde voor kindjes heb ik altijd al gehad, van kleins af aan wist ik al wat ik precies wou doen. Wanneer ik erover nadenk, heb ik ook hele fijne en interessante gesprekken gehad met Sarka, de onthaalmama van Tanguy. Zij heeft me kunnen overtuigen, waarvoor ik haar ook heel dankbaar ben.”

Wat haar boeit in de verzorging? “Ik vind het heel leuk om voor iemand iets te kunnen betekenen. Dit was zo in de ouderenzorg, maar ook zeker bij de kindjes. Die kindjes zien opgroeien, hen dingen aanleren, het contact met de ouders… Dit vind ik heel fijn.”

Tante Kimmie is elke weekdag open vanaf 6.30 uur en dit voor kinderen van 0 tot 3 jaar. “Ik maak met veel liefde verse maaltijden klaar en de kinderen kunnen ravotten met een grote variatie aan speelgoed.” De nieuwe Kinderopvang Tante Kimmie vaart onder de koepel van Kinderopvang i-mens.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten