Mercurius is beste studentenclub van Kortrijk

Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

Vrijdag konden de Kortrijkse studenten zich nog een laatste keer uitleven voor de examens van start gaan. Kortrijk Studentenstad organiseerde voor hen de Team Trophy, een knotsgek parcours met fysieke uitdagingen in stadspark De Blauwe Poort. Wie die het snelst tot een goed einde bracht werd uitgeroepen tot Club van ‘t Stad.

De titel van Club van ‘t Stad is er een waar de Kortrijkse studentenclubs elk jaar keihard voor strijden. Doorheen het ganse jaar voeren ze opdrachten uit om zo punten te verdienen. De Team Trophy is het laatste evenement waar punten uitgedeeld worden, en dus ook waar beslist wordt wie volgende academiejaar zich het ganse jaar Club van ‘t Stad mag noemen. Studentenclub Mercurius lag op kop, zij hoefden eigenlijk enkel de top 3 te halen om de titel binnen te halen, maar hun eerste plaats maakte het helemaal af.

De Terrasskuivers

Titelverdediger Centaura landde met hun team ‘De Terrasskuivers’ op een mooie tweede plaats. “We wisten dat het moeilijk zou zijn om onze titel te verlengen“, vertelt praeses Steven Copermans. “Mercurius had al niet in de top 3 mogen staan, maar ze doen het hier altijd wel goed.”

Mercurius is beste studentenclub van Kortrijk

“Het gaat er toch vooral om dat de studenten zich amuseren”, zegt Matthias Defour van Kortrijk Studentenstad. “We hebben veel geluk met het weer en in totaal zijn er zo’n 200 studenten aanwezig. Daar zijn we heel blij mee.”

Pijl en boog

De Team Trophy kent al een lange traditie. Nieuw dit jaar waren de mannen van Yoxx die de studenten leerden met pijl en boog te schieten. Daarnaast speelden de teams naar goede gewoonte een spelletje bubbelbal, mochten ze racen met steps en probeerden ze een zo hoog mogelijke stapel te maken van bierbakken.

Mercurius is beste studentenclub van Kortrijk

Nadat ze zich in het zweet gewerkt hadden konden de studenten genieten van een uitgebreide BBQ voor 5 euro en het traditionele gratis vat. Een DJ zorgde nog tot 22:00 uur voor de sfeer, daarna trokken velen nog naar studentencafé ‘t Kanon om daar het feestje verder te zetten.

(AN)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.