Meer dan 1.200 leerlingen en personeelsleden van Rhizo houden Rode Neuzen Mars in Kortrijk

Scholengroep Rhizo wil het taboe rond psychische problemen bij jongeren helpen doorbreken. Dat deden ze vrijdagvoormiddag met een Rode Neuzen Mars door Kortrijk. De mars eindigde langs de verlaagde Leieboorden met een menselijke ketting.

De leerlingen vertrokken vanuit verschillende punten voor een tocht van zo’n 6 kilometer door Kortrijk. Die tocht bracht hen bij tien organisaties en diensten voor geestelijke gezondheidszorg voor jongeren. Ze hingen er telkens een quote op. Laatstejaarsstudenten psychiatrische verpleegkunde trokken de mars. Het initiatief kwam er door een aantal docenten van Vives HBO5 verpleegkunde in Kotrijk en van Vivato Zorg en Welzijn, twee scholen uit de Rhizo-groep.

Psychische problemen

“Een op de vijf jongeren kampt met psychische problemen”, aldus enkele leerkrachten. Daarom droegen één op vijf jongeren een rode rugzak die de problemen van jongeren symboliseerde. Verschillende leerlingen en leerkrachten droegen ook een witte schort die het hulpverleningscircuit symboliseerde.

De scholengroep wil met het initiatief het taboe rond geestelijke gezondheidszorg doorbreken. Er werd in de lessen vooraf uitgebreid ingegaan op dit thema. De meeste leerlingen die mee wandelden kochten ook een rode neus. De tocht eindigde met een mensenketting rond de verlaagde Leieboorden.

(EDB)

https://www.youtube.com/watch?v=Le2uMNUdpZ4

(Filmpje KVDM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.