Marjolijn Roets uit Torhout nieuwe directeur van Vekba Aartrijke

Marjolijn Roets, de nieuwe directeur van de Vekba in Aartrijke. © Foto JS
Johan Sabbe

De Vrije Eigentijdse Katholieke Basisschool Aartrijke, kortweg de Vekba, heeft een nieuwe directeur. De 43-jarige Marjolijn Roets uit Torhout zal vanaf 1 september de school leiden. Ze zegt de Torhoutse vrije basisschool Ten Parke vaarwel, waar ze zorgcoördinator was.

Marjolijn volgt waarnemend directeur Griet Roose op, die in de plaats is gekomen van directeur Johan Logghe.

Vader, echtgenoot en zoon in het onderwijs

Sinds 1 juni behoort de Vekba tot de Torhoutse Scholengroep Sint-Rembert en dus zal Marjolijn straks deel uitmaken van het directieteam van de scholengroep. Ze werd als directeur aangesteld door de raad van bestuur met Carlos Raedt als voorzitter.

De nieuwe directeur woont in de Aartrijkestraat in Torhout, op amper enkele kilometers afstand van de school die ze straks zal leiden. Ze stamt uit een gezin van zeven kinderen. Haar hele leven al is ze met het onderwijs vergroeid. Haar vader André Roets is jarenlang studiemeester-opvoeder aan het Torhoutse VTI geweest. Bovendien geeft haar man Wim Dejonghe les aan de Torhoutse BLO-school De Torretjes. Ze hebben drie kinderen: Jasper, Merlijn en Merel. En jawel: oudste zoon Jasper start straks het tweede jaar onderwijzer aan de lerarenopleiding Vives in Torhout.

Graag in een hecht team samenwerken

Marjolijn startte haar onderwijsloopbaan in 1995. Ze gaf eerst diverse jaren les aan onder andere de vrije basisschool van Werken en landde uiteindelijk in de Torhoutse vrije basisschool Ten Parke. Daar is ze van 2007 tot 2014 titularis van de graadsklas van het vijfde en zesde leerjaar geweest. Sinds 2014 werkte ze in haar school als zorgcoördinator voor het kleuter- en basisonderwijs.

“Ik wil het team van Ten Parke bedanken voor de jarenlange fijne samenwerking”, aldus de nieuwe directeur. “Ik ben ook alle ouders en kinderen heel erkentelijk. Onderwijs is voor mij een passie. Mensen motiveren en meenemen in een gemeenschappelijk verhaal is een uitdaging die ik voor 100% wens aan te gaan. Ik hoop aan de Vekba een sterke ploeg te kunnen uitbouwen, want in een hecht team samenwerken, vind ik heel belangrijk. Ik zal alvast mijn best doen om respectvol te communiceren, goed te luisteren en eerlijk, empathisch en consequent te zijn. Ik kijk ernaar uit om het team van de Vekba te leren kennen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.