Mania Van der Cam is de nieuwe algemeen directeur van KTA Brugge

Redactie KW

KTA Brugge start na de kerstvakantie met een nieuwe algemeen directeur: Mania Van der Cam. Zij verdiende haar sporen onder meer als hoofd van het KTA MoBi in Gent.

Mania Van der Cam (49) stond de voorbije twaalf jaar aan het hoofd van het KTA MoBi in Gent. “De ‘houdbaarheidsdatum’ van een directeur is ongeveer tien jaar, en ik was zelf ook aan een nieuwe uitdaging toe. Bovendien is Brugge voor mij een beetje thuiskomen, ik ben er mijn onderwijscarrière destijds begonnen en heb hier zelf ook op de schoolbanken gezeten“, vertelt ze. Van der Cam studeerde er marketing en deed daarna ‘pol en soc’. “Hoewel ik eigenlijk uit een echt onderwijsnest kom, ben ik daar zelf pas op mijn 30ste in gerold. Ik ben een tijdlang vertegenwoordiger geweest en heb ook even in New York gewoond en gewerkt, het onderwijs was dus een late roeping”, klinkt het.

Bruggenbouwer

Wim Van Kerckvoorde, algemeen directeur van de scholengroep, noemt zijn nieuwe rechterhand een ‘bruggenbouwer’. “Ik heb nooit een autoritaire directeur willen zijn, een school leid je in team en ik sta ook veel liever tussen de mensen dan alles vanuit een ivoren toren te beslissen. Daarnaast ben ik voorstander van een opendeurpolitiek: dit is al een brede school, maar ik zou nog meer de brug willen slaan naar andere scholen, sportclubs en verenigingen”, aldus Van der Cam.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.