Lynn Muylle wordt directrice van vbs Oogappel en vbs Zonnebloem: “Deze scholen voelen voor mij nu al aan als mijn thuis”

Lynn Muylle: “In de tijd die ik in de auto zit, kan ik tot rust komen in het weidse landschap.” (foto KVCL)
Redactie KW

Lynn Muylle (33) uit Hooglede start op woensdag 1 september als nieuwe directrice van de vrije basisscholen Oogappel in Lo en Zonnebloem in Pollinkhove. Ze volgt daarmee Dorine Feryn en Els Breemeersch op.

Dorine Feryn en Els Breemeersch vormden tot eind vorig schooljaar het directieduo van beide basisscholen. Maar Dorine Feryn gaat na 17 jaar directeurschap van vbs Zonnebloem en vbs Oogappel nu aan de slag als coördinerend directeur bij Scholengemeenschap De Zaaier, een functie die ze vorig schooljaar ook al deeltijds uitoefende. Els Breemeersch zal zich opnieuw volledig toeleggen op het lesgeven.

Geen verrassing

De basisscholen in Lo en Pollinkhove krijgen dus met Lynn Muylle uit Hooglede vanaf 1 september een nieuwe directrice. Lynn genoot een opleiding regentaat wiskunde, geschiedenis en godsdienst gevolgd door een master in de theologie. “Ik gaf bijna tien jaar godsdienst aan de derde graad van het VTI in Diksmuide, nu ‘t Saam”, zegt de kersverse directrice. “Maar de interesse voor het lager onderwijs is er altijd geweest. Zo volgde ik de DHOS-opleiding, de poort naar het directeurschap zeg maar. Ook door mijn kinderen Julie (4) en Briek (6) kwam ik in contact met de werking van het basisonderwijs, onder meer als lid van de schoolraad en ouderraad. Zo is de interesse gegroeid. Zien hoe kinderen ontluiken en leren rekenen, lezen en schrijven iets wat zo bepalend is voor hun verdere leven fascineert me. In ‘t Saam kreeg ik wel voldoende kansen. Zo maakte ik deel uit van verschillende raden en de bouwgroep naar aanleiding van de nieuwbouw. Maar de directeur wist dat ik ambitie had. In die zin is mijn vertrek niet echt een verrassing.”

Ik wil in de eerste plaats de goede traditie van beide basisscholen voortzetten

In juni maakte Lynn Muylle al kennis met vrije basisscholen Oogappel en Zonnebloem via een ‘meelooptraject’. Dus helemaal nieuw wordt het voor haar niet. De eerste kennismaking was alvast heel positief. “De school voelt al aan als mijn thuis”, zegt ze. “Het lerarenteam van beide scholen vormt een hechte groep. Het zijn allemaal degelijke en dynamische leerkrachten die altijd klaarstaan om elkaar te helpen. Die verbondenheid en behulpzaamheid vallen echt op. Iedereen hangt aan elkaar vast. De leerkrachten zijn ook een beetje manusjes-van-alles. Als bijvoorbeeld iemand onverwacht afwezig is om toezicht te houden, vallen ze met plezier in.”

Veranderingen

De overstap van tien jaar voor de klas staan in een secundaire school naar directeur worden in een basisschool brengt toch wel wat verandering met zich mee. “In een lagere school sta je dichter bij de leerlingen en leerkrachten”, vindt Lynn, die in haar vrije tijd graag creatief bezig is met bloemen. “Alles is kleinschaliger. Zo is de groep personeelsleden kleiner in vergelijking met een secundaire school. Je kan alles ook van nabijer opvolgen. Ik zal ook zoveel mogelijk proberen aanwezig en bereikbaar te zijn. De bedoeling is om elke morgen aan de schoolpoort te staan zodat de mensen me leren kennen. Maar ik wil in de eerste plaats de goede traditie van beide basisscholen voortzetten. De komende jaren wil ik ook inzetten op digitalisering. Maar dat zal geleidelijk aan gebeuren. Het wordt een zachte landing.”

De afstand tussen Hooglede en Lo-Reninge vindt ze geen probleem. “Ik kwam vroeger ook al naar Diksmuide om les te geven”, zegt ze. “In de tijd die ik in de auto zit, kan ik tot rust komen in het weidse landschap. Het is hier een prachtige streek.”

“Ik wil ook nog Dorine en Els bedanken voor de hulp tijdens het meelooptraject en het schoolbestuur voor het vertrouwen”, besluit de kersverse directrice. (KVCL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier