Lyceum-Heilige Familie en Capucienenschool wuiven Brigitta Heughebaert uit

Opvolgster Katrien Noyelle, Brigitta Heughebaert en directeur Stijn Dejardin. © EG
Erwin Gabriëls
Erwin Gabriëls Medewerker KW

Kinderverzorgster Brigitta Heughebaert nam afscheid van de kleuters in het Lyceum-Heilige Familie en de Capucienenschool. Jarenlang ververste ze broeken, knutselde en speelde ze erop los met de kleuters. Maar nu is het tijd om te genieten van haar pensioen.

Brigitta Heughebaert (63) woont in Ter Linden in Ieper en is getrouwd met Patrick Dendoncker. Ze hebben twee kinderen en vier kleinkinderen. “Mijn man is al vier jaar met pensioen en nu is mijn tijd gekomen om van wat meer rust te genieten”, vertelt Brigitta. “Ik haalde 45 jaar geleden mijn diploma kinderverzorgster aan het Hiepso in Kortrijk. De hogeschool heeft tienduizenden studenten ontvangen, maar maakte plaats voor een politiekantoor. Ik heb gewerkt op de afdeling pediatrie in het Jan Yperman Ziekenhuis en begon in 1996 in het Kinderdagverblijf in de Oude Veurnestraat. In 1996 begon ik met de opvang van kinderen in scholen.”

Helpende handen

Brigitta begon 21 jaar opnieuw als kinderverzorgster voor kleuters. Eerst in het Lyceum-Heilige Familie in de Maloulaan en in de Oude Veurnestraat waar Brigitta 15 uur werkte en een viertal jaar terug in de Capucienenschool in de Capucienenstraat waar ze 10 uur presteerde. Als kinderverzorgster maakte dat ene paar extra helpende handen in een klas vol peuters of kleuters soms echt een wereld van verschil. Terwijl de juf een opdracht uitlegt, is de kinderverzorgster haar linker- én rechterhand. Snotneusjes vegen, nog snel een kindje op toilet zetten, de tafel schoonvegen na een schilderactiviteit, enzovoort. Brigitta deed het allemaal met heel veel plezier én een brede glimlach. “Het is misschien een cliché, maar ik zal de peutertjes en de kleutertjes missen. Er komt nu wel wat meer tijd vrij om voor onze eigen kleinkinderen te zorgen en om wat meer te genieten van het leven”, aldus een geëmotioneerde Brigitta.

Erehaag

Het afscheid van Brigitta gebeurde in twee delen en vond plaats op twee verschillende dagen. Op vrijdagvoormiddag werd ze door directeur Stijn Dujardin thuis opgehaald. Samen trokken ze voor de laatste keer met de fiets naar haar Capucientjes waar de peuters en kleuters haar met een vrolijk lied ontvingen. Maandag ging het dan naar het Lyceum-Heilige Familie, waar Brigitta 21 jaar werkte en waar ze afscheid nam van directrice Mia Ingelaere en het personeel. In de Eigenheerdstraat werd een erehaag gevormd, nadien traden de kleuters op en werd er samen met hen een receptie gehouden. In de namiddag ging het naar de kleuterafdeling in de Oude Veurnestraat om taart te eten met de kleutertjes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier