Luisterverhaal met Zonnebeekse stemmen

Verschillende scholen staken de handen bij elkaar om een voorleesverhaal in te spreken. © ZB
Redactie KW

De afgelopen weken namen kinderen uit de regio vier luisterverhalen op binnen het CO7-project “Samen luisteren en vertellen”. Met de voorstelling van het laatste luisterverhaal “Cowboy Klaas en Tommie Tornado” in de bibliotheek De Letterschuur werd een punt gezet achter dit project.

Door de intergemeentelijke samenwerking van de bibliotheken van Ieper, Langemark- Poelkapelle, Poperinge en Zonnebeke wilde men de kinderen terug aanzetten tot het lezen van een boek.

Stemmetjes

Onder begeleiding van Tilde Vandenbroucke en Bart Deceuninck, die voor de gelegenheid het duo “De Wonderlinge Woordenzee” vormden, werden de stemmetjes in het boek ingesproken door Zonneekse kinderen, die er ook nog de specifieke geluiden mochten bijdoen. Door uitgeverij Bontekoe werd alvast toestemming gegeven om een meeluisterversie te maken van hun uitgebrachte boekjes.

Naast de leerlingen van de VBS De Wijzer uit Zonnebeke namen ook nog de zomerschool De Zomersprong uit Ieper, GBS ’t Bikschootje van Langemark- Poelkapelle en de De Klimrank uit Poperinge deel aan dit project. Alle luisterverhalen zijn nu te ontdekken in de diverse bibliotheken van deze gemeenten. (ZB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier