LTI Oedelem winnaar van verkeerscampagne Veilig naar School

De school zet in op projecten rond verkeersveiligheid.© AVH
De school zet in op projecten rond verkeersveiligheid.© AVH
Arno Van Haverbeke
Arno Van Haverbeke Medewerker KW

In oktober 2019 ging de vijfde editie van de verkeerscampagne ‘Veilig naar School’ van start. Alle West-Vlaamse scholen konden daarbij meedingen naar de titel van ‘Meest verkeersveilige School van West-Vlaanderen’. De Land- en Tuinbouwschool uit Oedelem kwam als laureaat uit de bus in het secundair onderwijs.

Alle West-Vlaamse scholen werden uitgenodigd om hun eigen verkeersveiligheidsprojecten aan de hand van een dossier voor te stellen. Een onafhankelijke jury selecteerde hieruit de beste West-Vlaamse lagere en secundaire school.

Bij de lagere scholen won De Biesweide uit Zonnebeke/Beselare. Bij de secundaire scholen won de Land- en Tuinbouwschool uit Oedelem. Door de coronamaatregelen wordt de prijsuitreiking uitgesteld tot het najaar van 2021.

Elke winnende school krijgt naast de titel ook een award. Bovendien worden ook de leerlingen beloond met dertig tickets voor een schoolreis naar Bellewaerde Park. De school krijgt op haar beurt een werkingsbudget aangeboden door de vzw Verkeersveilig West-Vlaanderen van 500 euro.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.