Leerlingen van 14 West-Vlaamse scholen bouwen robots

Bij hogeschool Vives in Brugge vond woensdagavond de prijsuitreiking plaats van de scholenwedstrijd ‘Mechatronica! Bouw je eigen avatar!’


Door 12-jarigen kennis te laten maken met de wereld van de robots, wil Vives hen warm maken voor een technologische studie. De wedstrijd werd mogelijk gemaakt door het Agentschap Ondernemen in het kader van ‘Vlaanderen in Actie 2020’.

De Katholieke Hogeschool Vives campus Oostende, Resoc Brugge, RTC West-Vlaanderen en Voka nemen het initiatief om jong talent te motiveren rond ondernemen en technologie. “De technologische sector kampt al lang met een imagoprobleem. Jongeren voelen zich minder aangetrokken omdat ze de sector als saai ervaren”, zegt projectmedewerker Ines De Witte van Vives. “Aan de hand van deze wedstrijd wilden we de leerlingen aantonen dat technologie wél leuk en interessant is. Bovendien is het ook nog eens een heel verdienstelijke sector.”

Veertien West-Vlaamse scholen namen deel aan de wedstrijd. Elk van deze scholen mocht twee teams afvaardigen van vier personen, telkens twee meisjes en twee jongens. “Tijdens de wedstrijd kreeg iedereen de gelegenheid om zijn robots te showen. Elke school kreeg aan het einde van de wedstrijd een leuke prijs”, besluit Ines De Witte. Zo werden er onder meer prijzen uitgereikt voor de snelste tijd, de meest originele en creatieve robot, en het beste teamwork.

(WK)

Robotwedstrijd resultaten.pdf

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.