Leerlingen uit school gehaald na gaslek in Roeselare

In Roeselare is donderdagochtend basisschool De Vlieger ontruimd omwille van een gaslek. “84 leerlingen zijn naar de Academie gebracht”, zegt directeur Carl Vangheluwe.

Basisschool De Vlieger in de Spilleboutdreef is donderdagochtend geëvacueerd nadat een gasgeur werd opgemerkt. Het was een vader, die net zijn kinderen aan school had afgezet, die de geur waarnam op het pad langs naastliggend cultureel centrum De Spil. De man waarschuwde de school en alarmeerde de brandweer.

De brandweer voerde eerst zelf enkele metingen uit, die in eerste instantie negatief waren, en informeerde de gas- en elektriciteitsmaatschappij. Er werd een beperkte veiligheidsperimeter ingesteld rond de school. Later op de voormiddag werd toch een gaslek gevonden. De middendrukleiding wordt momenteel hersteld.

“Tot de herstellingen afgerond zijn, blijven onze leerlingen in de Stedelijke Academie voor Podiumkunste. Het gaat om twee klassen van 25 en twee van 17 leerlingen. We hebben via sociale media aan de ouders laten weten dat hun kinderen zich op veilige afstand bevinden”, aldus de schooldirecteur.

(Belga – Foto Jos)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.