Leerlingen SJI krijgen minstens week lang afstandsonderwijs: “Eén op zes personeelsleden is afwezig”

© (Foto TM)
Redactie KW

Vanaf donderdag 2 december gaat het SJI Tielt een week lang (gedeeltelijk) op slot. Door de hoge personeelsuitval besliste de directie immers om al zeker tot eind volgende week terug over te schakelen naar afstandsonderwijs.

“Momenteel zijn ruim twintig personeelsleden, één zesde van onze totale bezetting, afwezig door ziekte of quarantaine”, schetst adjunct-directeur Manuel Lehmann de situatie. “Aangezien we daardoor geen kwalitatief onderwijs kunnen garanderen, hebben we besloten om vanaf donderdag tot eind volgende week over te schakelen op voltijds afstandsonderwijs.” Al geldt dat niet voor iedereen. “Voor de leerlingen uit praktijkrichtingen wordt het een hybride onderwijsvorm”, legt Lehmann uit. “Zij zullen wel minstens één keer per week naar school kunnen komen om er praktijklessen te volgen.”

Voorlopig geldt de maatregel tot eind volgende week, wat voor sommige klassen meteen ook samen valt met de start van de examens. “We hopen ten stelligste dat die ongehinderd kunnen plaatsvinden”, aldus de adjunct-directeur. “We rekenen er ook op. Al houden we hoe dan ook rekening met een scenario waarbij leerlingen ziek uitvallen en tijdens de kerstvakantie examens moeten inhalen. Dat hebben we vorig jaar ook zo gedaan. Op die manier kunnen ze met een gerust gemoed het tweede semester aanvatten zonder dat ze bij de start ervan tussen de soep en de patatten nog examens moeten inhalen”, klinkt het. Eind volgende week volgt een nieuwe evaluatie. Dan zal bekeken worden of er opnieuw op een goede manier onderwijs gegeven kan worden, of dat het afstandsonderwijs verlengd moet worden. (TM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.