Leerlingen Sint-Vincentiusschool Kachtem dagen wetenschappers uit

© CLY
Philippe Verhaest

Wat krijg je als je 150 leerlingen en 5 wetenschappers samen zet? Inderdaad, een heuse wetenschapsbattle. Dinsdagvoormiddag vond die voor het eerst plaats in de Sint-Vincentiusschool in Kachtem. Een geslaagd initiatief van The Floor is Yours in samenwerking Mundo.

Wetenschap saai? Dat het je gedacht! Met de Wetenschapsbattle wil The Floor is Yours kinderen warm maken voor wetenschap. Door wetenschappers uit te nodigen en de leerlingen een hoofdrol te laten spelen in de wetenschapspresentaties. Vijf wetenschappers werden uitgedaagd om een complexe theorie op een eenvoudige en overtuigende manier over te brengen voor een zaal met 150 kinderen. De kinderjury zorgde voor feedback en het publiek mocht vragen stellen.

Kinderen kiezen kinderwens

Na alle presentaties brachten de kinderen hun stem uit voor de wetenschapper die volgens hen zijn of haar theorie het beste bracht. Wetenschapster Ilse Delbaere kaapte de hoofdprijs weg met haar verhaal rond de kinderwens en preconceptie. Zij mag nu vrijdag deelnemen aan de Grote Finale in Antwerpen, samen met de winnaars uit de andere Vlaamse provincies. Directeur Stefaan De Schrijver: “We zijn bijzonder verheugd dat onze school als enige in West-Vlaanderen deelnam aan deze wetenschapsbattle. Het is fantastisch om te zien hoe enthousiast onze leerlingen zijn over dit initiatief.”

Meer info: www.wetenschapsbattle.be (VAD)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Izegem.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.