https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Leerlingen Sint-Pauluscollege Wevelgem eten voortaan in De Kleine Porsies

De leerlingen van het Sint-Pauluscollege eten voortaan in een perfect uitgerust restaurant.© Stefaan Lernout
De leerlingen van het Sint-Pauluscollege eten voortaan in een perfect uitgerust restaurant.© Stefaan Lernout
Stefaan Lernout

De leerlingen van het Sint-Pauluscollege in Wevelgem aten deze middag voor het eerst in hun gloednieuwe restaurant. Dat bevindt zich in De Kleine Porsies, het gebouw dat de gemeente langs het Cultuurpad realiseerde samen met de scholengemeenschap Scholen aan de Leie.

Vlak naast de Porseleinhallen vind je vanaf nu de zogenaamde ‘Kleine Porsies’, dat verbonden is met zijn grotere buur De Porseleinhallen. In het gebouw is er een refter/restaurant voor de leerlingen van het Sint-Pauluscollege. In het weekend staat deze polyvalente ruimte dan weer ter beschikking van het gemeentebestuur en zullen verenigingen er activiteiten kunnen organiseren.

Eerder werden al de gebouwen aan de overkant van het Cultuurpad ingenomen door de leerlingen van SPWE en de muziekacademie.

Concept van brede school

“Dit is een project waarin het concept van de brede school duidelijk tot leven komt”, zegt burgemeester Jan Seynhaeve. “Gebouwen worden optimaal benut, door zowel ruimte te bieden voor het normale dagonderwijs, als voor het kunstonderwijs en de verenigingen.”

Vandaag, maandag 19 april, eten de leerlingen van de school voor het eerst in De Kleine Porsies. “Dat betekent voor ons een grote stap vooruit”, zegt Henk Millecamp, directeur in het Sint-Pauluscollege.

“Op dit moment moeten we de leerlingen over drie locaties verspreiden tijdens de lunchpauze, en we hebben ook niet de ruimte en de voorzieningen om een ruim aanbod aan eten aan te bieden. In de nieuwe refter kunnen we hen allemaal samen zetten, en er zal ook voldoende keukenruimte zijn om het aanbod flink uit te breiden.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.