Leerlingen personenzorg op werkbezoek in Engeland

De leerlingen personenzorg van het Centrum Leren en Werken trokken onlangs twee weken naar Canterbury en Barham in Engeland.

© gf

Ze verbleven in een hostel en werkten tien dagen in The Fifth Trust, een organisatie die dagbesteding voorziet voor mensen met een geestelijke beperking. De leerlingen gaven er enkele workshops en draaiden mee in de dagelijkse werking in ‘Garden Centre’, waar ze hielpen met plantjes uitzetten. In de ‘Log & Greenery Service’ voerden ze brandhout en tuinmateriaal rond en bij ‘Pottery’ maakten ze kleikunstwerkjes. Bij ‘Woodwork’ maakten ze allerlei houten voorwerpen en de ‘Cookclub’ zorgde voor heerlijke confituren, chutneys en taarten in de tearoom.

Ze leerden ook een daklozenproject kennen. In hun vrije tijd bezochten ze kuststad Whitstable, Chilham (bekend uit films en series) en Canterbury. Op de foto zien we Najma Omar Farah, Kaltouma Baihi Boukhou, Sarah Meta Tshinyama, Lissy Vervaeke, Wissal Faryat, Neeraj Kaur, Mike Theoff (Care Manager in the Fifth Trust), Trui Ghekiere (leerkracht verzorging en bejaardenzorg) en Jo Bossuyt (leerkracht PAV). Veerle Fraeye, leerkracht logistiek werk, ontbreekt op de foto. (EDB gf)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.