Leerlingen ontdekken sporten tijdens schoolsportweek

Redactie KW

Tijdens de schoolsportweek konden heel wat leerlingen proeven van het uitgebreide sportaanbod in de gemeente. “Tijdens de Maand van de Sportclub zetten we alles op alles om zo veel mogelijk kinderen aan het sport te krijgen”, weet schepen van sport Jens Danneels.

“Bijna 900 leerlingen trokken afgelopen schoolweek naar sporthal de Zwaluw en dit naar aanleiding van de sportschoolweek”, weet schepen van sport Jens Danneels. “Het gaat om leerlingen van de derde kleuterklas tot en met het vijfde leerjaar. Bewegen, fair play en sportclubs in onze gemeente leren kennen, dat is kortweg waar de sportschoolweek om draait.”

Kickboks en petanque

De leerlingen van het zesde leerjaar gaan begin oktober sporten in de Kijkuit in Beernem. We willen de kinderen laten kennismaken met zo veel mogelijk uiteenlopende sporten zoals kickboks, petanque en judo. De eerder traditionele sporten zoals voetbal en volleybal komen zeker ook aan bod.”

Verschillende sportclubs uit de gemeente werken mee aan dit initiatief. “Wingene is een sportieve gemeente. Dat is te zien aan het groot aantal sportclubs en sportverenigingen. Dankzij hun hulp konden we tijdens de afgelopen sportieve week kinderen warm maken voor sport en tegelijkertijd konden de sportclubs en verenigingen elk hun eigen sport promoten. Dit is een perfecte samenwerking.”

Sportaanbod

Naast het sportaanbod van de diverse clubs is er een groot aanbod aan sportlessenreeksen voor kinderen en volwassenen. “Bewegen in de vrije tijd is en blijft ontzettend belangrijk. De komende jaren werken we als Gezonde Gemeente verder aan een laagdrempelig beweegaanbod van sportlessenreeksen en evenementen en leiden we er onze inwoners ook actief naar toe.” (NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier