https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Leerlingen LTI Oedelem naar finale mini-onderneming

De leerlingen vinden dat de landbouw niet genoeg in de belangstelling staat.© gf
De leerlingen vinden dat de landbouw niet genoeg in de belangstelling staat.© gf
Arno Van Haverbeke
Arno Van Haverbeke Medewerker KW

Tien leerlingen van de Land- en Tuinbouwschool in Oedelem zijn met hun mini-onderneming ‘Meet Farmers’ geselecteerd voor de finale van ‘Dé Mini-onderneming van het jaar 2021’, een wedstrijd van Vlajo.

Tien leerlingen uit drie richtingen – Dier – en landbouwtechnische wetenschappen, Planttechnische wetenschappen en Natuur- en groentechnische wetenschappen – werken samen aan een mini-onderneming waarin ze de reputatie van lokale landbouwers willen verbeteren.

“Want wij vinden dat de landbouw niet genoeg in de belangstelling staat en willen de landbouwers steunen in deze moeilijke periode. Als we niet rechtstreeks bij de landbouwer zelf kopen, ontstaat er een lange keten die veel afval en vervuiling produceert. De landbouwers krijgen hierdoor een slechtere prijs voor hun producten”, getuigt Nore Denolf, gedelegeerd bestuurder van Meet Farmers. De finale van de wedstrijd vindt plaats op 28 april.

Korte keten promoten

De ‘Meet Farmers’ lanceerden een assortiment van promotiemateriaal waarmee ze de burger warm willen maken voor lokale landbouw.

“We willen de korte keten promoten, alleen zo krijgen landbouwers een betere prijs voor hun producten. We onderscheiden ons van andere bedrijven omdat we enkel en alleen werken om de landbouw te promoten. In ons assortiment vind je kaartjes terug met gerechten, weetjes, foto’s en quotes. Op die manier willen we onze klanten voeling laten krijgen met de lokale landbouwer.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten