https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Leerlingen IHKA verrassen klastitularis met nominatie ‘strafste schoolheld van het jaar’ op MNM

Noortje Lanssens is ontroerd door haar nominatie.© KVG
Noortje Lanssens is ontroerd door haar nominatie.© KVG
Kjenta Vangampelaere
Kjenta Vangampelaere Medewerker KW

De leerlingen van 6STW van het Heilig Kindsheid Ardooie hebben hun klastitularis, Noortje Lanssens, in de bloemetjes gezet. Dit deden ze door haar te nomineren bij radiozender MNM als strafste schoolheld van het jaar. “Ik had dat totaal niet verwacht van mijn studenten. Als leraar hoop je een verschil te maken op kennisvlak, maar als dat op persoonlijk vlak ook lukt, doet dat veel.”

Noortje Lanssens of mevrouw Lanssens werkt al zes jaar als leerkracht in het Heilig Kindsheid in Ardooie. Dat ze door haar leerlingen benoemd zou worden als strafste schoolheld, had ze nooit durven dromen. “Voor mijn klas is het niet gemakkelijk geweest het afgelopen jaar door de coronacrisis.”

“Om hen toch te motiveren, plande ik soms kleine groepsmomentjes online in om bijvoorbeeld samen spelletjes te spelen en elkaar beter te leren kennen”, glimlacht Noortje. “Dat hebben ze blijkbaar enorm geapprecieerd. Mijn klas is een supertoffe bende. Zelf hangen ze soms ‘kop op’-briefjes onder elkaars bank. Dat is prachtig om te zien.”

Pluim voor iedereen

De leerlingen van 6STW riepen Noortje uit tot misschien wel de beste klastitularis, maar zijzelf vindt dat elke leraar een pluim verdient. “Iedereen op school zet zich zo hard in om alle leerlingen voldoende te ondersteunen in deze periode. De nominatie is eigenlijk niet voor mij, maar voor het volledige IHKA-team”, zegt Noortje.

Binnenkort studeert haar klas af en dat zal hard aankomen bij de mevrouw Lanssens. “Ik had het schooljaar liever anders gezien natuurlijk, maar ik hoop dat ze toch mooie herinneringen overhouden aan hun laatste middelbaar. Het zou de kers op de taart moeten zijn van hun middelbare schoolcarrière. Ze zullen zeker en vast gemist worden.” (KVG)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten