Leerlingen Harelbeke skypen met leeftijdsgenoten in Namibië

Redactie KW

Stad Harelbeke heeft sinds 2007 een stedenband met Eenhana, een stad in Namibië.


De stedenband heeft tot doel om beide besturen te gaan versterken via kennis- en ervaringsuitwisseling. Daarnaast is er een samenwerking tussen het Rode Kruis van Harelbeke en de Rode Kruis afdeling van Eenhana voor de uitbouw van een Jeugd Rode Kruis Eenhana. Lagere scholen in Harelbeke en Eenhana werken met stedenbandkoffers die gevuld zijn met materialen van de partnerstad.

Skypeconferenties

Binnen de stedenband is er een samenwerking opgezet tussen een secundaire school van Eenhana en het Guldensporencollege van Harelbeke via een mailproject. Dankzij dit project wisselen jongeren info uit en leren ze elkaars cultuur en levenswijze kennen. Donderdag werden twee skypeconferenties georganiseerd, waarbij de jongeren uit Harelbeke en Eenhana rechtstreeks met elkaar in verbinding staan.

Ondanks het feit dat de verbinding met Eenhana nu en dan uitviel, hebben de studenten van het 5de jaar Onthaal & Public relations van het Guldensporencollege I (het vroegere H. Hart) veel bijgeleerd. “Het was niet voor het eerst dat we skypen met deze school”, zegde klastitularis Jan Degroote. “Deze namiddag is het de beurt aan het Guldensporencollege II (Sint-Amandscollege).”

(LO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.