Leerlingen Ensorinstituut staan stil bij kinderen die niet naar school kunnen

Het initiatief viel in de smaak. © FRO
Redactie KW

Het Ensorinstituut in Oostende, een school met leerlingen uit meer dan 50 landen, heeft vrijdag tijdens de Dag van de Leerkracht een signaal gegeven dat er wereldwijd 265 miljoen kinderen niet naar school kunnen en niet kunnen genieten van degelijk onderwijs.

Daarom namen Charlot Vercruyce, internationaal coördinator, en Ellen Hoorne, adjunct-directeur, het initiatief om ter gelegenheid van de Dag van de Leerkracht de campagne ‘Jij mocht naar school. Waarom ik niet’ van Via Don Bosco, een ngo voor ontwikkelingssamenwerking, te steunen met alle leerlingen.

De leerlingen op de speelplaats.
De leerlingen op de speelplaats.© FRO

In navolging van het campagnebeeld stonden ‘s morgens voor aanvang van de lessen zes leerlingen in ‘morphsuits’ op de speelplaats om de leerlingen te sensibiliseren. Tijdens het eerste lesuur gaf elke leerkracht nog eens toelichting over de actie en tijdens de speeltijd verzamelden alle leerlingen zich op de speelplaats voor een massale foto in emoji-houding. De hele dag blijven de leerlingen in morphsuits actief. Alle klassen mochten op de foto met de kleurrijke levende standbeelden, een project van de studierichting fotografie.

Voor meer info over het project kan je terecht op www.ensorinstituut.be.

(FRO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.