Leerlingen Burgerschool in Roeselare starten trendy ‘botanische’ concept store

De Leeronderneming Mélua laat twee leerlingen van het 7de jaar Retail en Visual Merchandising uit de Burgerschool kennis maken met het zelfstandig runnen van een fysieke winkel. “Met ‘Mélua’ hopen we heel wat praktijkervaring op te doen”, vertellen de twee Roeselaarse meisjes.

Tang-Min Coucke en Edith Vanhecke zijn de gezichten achter Mélua. © (Foto SB)

In de Noordstraat 69 is de Leeronderneming van de Burgerschool een begrip. Ze werken voor de 28ste keer samen met Unizo. “Heel wat jongelui hebben hier de broodnodige ervaring opgedaan om later een zelfstandige zaak op te richten”, vertelt een begeleidster. “Het is de bedoeling om onder supervisie van een groep leerkrachten de zaak zelfstandig in te richten, het assortiment samen te stellen, de administratie en financiën rond te krijgen én de winkel open te houden.

Concept

“We wilden iets unieks en verrassend”, vertelt Edith Vanhecke (19), die samen met Tang-Min Coucke (19) achter de toonbank staat. “Het nadeel van slechts enkele maanden open te zijn, hebben we in ons voordeel gebruikt door voluit te kiezen voor een concept store. Dit soort winkels wordt ontwikkeld rond een bepaald thema. Met Mélua willen we een botanisch tropisch gevoel creëren. Het is de bedoeling dat klanten niet alleen iets kopen maar ook een aangename tijd beleven, terwijl ze accessoires passen of een hapje en een drankje uitkiezen. Als tegenpool van onlinewinkels zetten we sterk in op beleving. Daarom kozen we qua inrichting voor botanisch groen en houtstructuren met daarnaast de trendy kleur roze, om onze vrouwelijkheid te accentueren”, lachen de verkoopsters in spe.

“Je vindt bij ons zowel drankjes, voeding en decoratieve dingen als plantjes en modeaccessoires”, vult Tang-Min aan, die Chinese roots heeft en aan elf maanden werd geadopteerd. “Met dit brede assortiment is er in elke prijsklasse wel een cadeautje te vinden. We doen ons best ook de geschenken op een originele manier te verpakken. De naam Mélua is trouwens een samensmelting van onze namen. De M van Min en E van Edith met het woord ‘lua’ erbij. Dat laatste betekent ‘twee’ in het Hawaiiaans, wat de sfeer in onze shop nog eens benadrukt.”

Drukke tijden

Edith, die volgend jaar een opleiding ‘Schoonheidsspecialiste’ wil volgen, danst in haar vrije tijd voor E-Dance maar daar zal de komende weken weinig tijd voor overblijven. Mélua opent haar deuren van maandag tot zaterdag telkens van 10 tot 17 uur. Op de koopzondagen zijn ze geopend van 14 tot 18 uur. (KK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.