Leerlingen basisonderwijs baten pretpark Bellewaerde mee uit

We zien Ewout Focke, Robbe Allaert en Kristine Smagghe. (Foto dvdb)
Redactie KW

Vrijdag vond de tweede editie van Vlajo’s Talentenstage plaats: een onderwijsproject waarbij leerlingen uit de derde graad basisonderwijs een halve dag stage lopen in een bedrijf.

Zestig leerlingen uit drie West-Vlaamse basisscholen zetten hun meest ondernemende beentje voor tijdens het uitbaten van pretpark Bellewaerde. Ewout Focke (12, Beselare) en Robbe Allaert (12, Oedelem) stonden aan de ingang. “Het is de eerste keer dat ik naar Bellewaerde kom”, zegt Robbe. “Eigenlijk verkies ik De Efteling. We stonden ook al in de tearoom en dat was gemakkelijker dan ik dacht.” Ewout denkt eraan om een abonnement in Bellewaerde te nemen. “Het zal er natuurlijk van afhangen wat ze er thuis zullen van zeggen”, besluit Ewout.

“Leuker bij dieren”

Thibe Demeyere (12) en Eloise Vanneste (11), beide uit Bellegem stonden in voor het onthaal en werden geholpen door Fabienne Van Laethem. “We begonnen bij de verzorging van de dieren: de aapjes, de olifanten waarvan we de poten mochten wassen en de wasberen die we konden aaien”, zegt Thibe. “Nu zitten we bij het onthaal, maar het was leuker bij de dieren. Ik woon op een halfuurtje rijden van Bellewaerde Park en kom hier wel vaak. Maar vandaag was het gratis.” Eloise zou een vakantiejob in Bellewaerde wel zien zitten.

We herkennen Chiara Van Ingelgom, Noor Claeys en Tatiana Maes. (Foto dvdb)
We herkennen Chiara Van Ingelgom, Noor Claeys en Tatiana Maes. (Foto dvdb)

Chiara Van Ingelgom (12, Oedelem) en Noor Claeys (12, Beselare) mochten onder leiding van Tatiana Maes pannenkoeken bakken in de carrousel. “Werken in een pretpark is niets voor mij”, zegt Noor. “Pannenkoeken bakken vond ik wel leuk, want thuis ben ik ook dikwijls in de keuken te vinden. Een vakantiejob zou ik misschien hier wel willen doen.” Ook Chiara vindt het maar niets om pannenkoeken te bakken. “Eigenlijk loop ik liever rond in een pretpark dan in de keuken te staan. We gaan meer naar Plopsaland, dat is leuker voor mijn kleinere zus Chloë. Al moet ik zeggen dat het hier mooier is om te wandelen.”

(dvdb – foto dvdb)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.