Leef- en leerschool Sint-Elooi Wingene wint boekenpakket van de bibliotheek

Het boekenpakket werd door schepen Brecht Warnez overhandigd aan de leerlingen van leef- en leerschool Sint-Elooi. © NS
Redactie KW

Het bibliotheekteam van Wingene organiseerde in het voorjaar een kleinschalig denkproject waarbij iedereen zijn ideeën kon meedelen over hoe de nieuwe bibliotheek er zou kunnen uitzien. De schoolkinderen konden hun dromen tekenen en daaraan werd een tekenwedstrijd gekoppeld. De leef- en leerschool Sint-Elooi werd verkozen als winnaar.

In het centrum van Wingene, in het Keizerspark, komt naast een vrijetijdscentrum met theaterzaal en een gerenoveerd gemeentehuis, ook een gloednieuwe bibliotheek.

Dit is een historische kans en onze nieuwe bibliotheek moet helemaal klaar zijn voor de uitdagingen van de toekomst”, zegt Brecht Warnez, schepen van Bibliotheek en Participatie.

“We willen geen enkele kans laten liggen en betrekken daarom graag onze inwoners bij het denkproces. Zowel bibliotheeklezers, leden van de beheerraad, medewerkers van het gemeentebestuur, inwoners en schoolkinderen konden allemaal hun mening geven over de toekomst van de Wingense bibliotheek.”

Honderden tekeningen

De leerlingen van de gemeentelijke basisscholen visualiseerden de bibliotheek van hun dromen in honderden kleurrijke tekeningen.

“We zagen veel rustige leeshoekjes, boekenkasten in verschillende vormen maar ook een bibliotheek waar je kan spelen en waar je kan verdwijnen in een wereld vol fantasie. Onze jongen inwoners dromen van een boekenboom zoals in De Waanzinnige Boomhut of een leeskasteel of leestent. Ook een danshoek met muziek en een zone met gezelschapsspelletjes was sterk aanwezig.”

Uit de grote stapel tekeningen werd een tekening van een van de leerlingen van de leef- en leerschool Sint-Elooi als winnaar geloot. Hun inspanningen worden beloond met een mooi pakket van boeken en dvd’s. (Nele Sabbe)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier