Ledegemnaar Karim Khaouiry wint West-Vlaamsehoutproef

Karim Khaouiry uit Ledegeme heeft met zijn tafeltje de West-Vlaamse houtproef gewonnen. Hij studeert houtbewerking aan VTI Sint-Lucas.

Karim Khaouiry werd bij het maken van het tafeltje begeleid door Diego Neyrinck, zijn leraar houtbewerking. (Foto CR)

De houtproef is een wedstrijd voor leerlingen uit het secundair onderwijs die de richting hout volgen. Elke leerling moet op school een werkstuk uit massief hout maken. De leerlingen krijgen daar een hele dag de tijd voor. Een afvaardiging van de Confederatie Bouw neemt op het einde van de dag de werkstukjes mee. Na beoordeling door een vakjury worden de leerlingen met meer dan 70 procent op een proclamatie uitgenodigd. Daar worden prijzen uitgereikt aan de beste houtbewerkers uit het beroepsonderwijs, het technisch onderwijs en het bijzonder beroepsonderwijs.

Onverwacht

Karim, die in Ledegem woont, koos voor houtbewerking omdat hij graag met zijn handen werkt en vooral graag fijn werk doet. Hij heeft pas een salontafeltje gemaakt dat thuis een plaats zal krijgen. “Eigenlijk dacht ik niet dat ik het zo goed gedaan had. Ik wilde dan ook niet naar de proclamatie gaan maar mijn moeder vond dat ik het toch moest doen. Toen ik uiteindelijk de eerste bleek te zijn, was ik echt verrast.”

De eerste prijs was een spuitmachine om te verven en te vernissen. Karim is blij met die prijs, maar hij vindt zichzelf wat te jong om die ook effectief te gebruiken. (CR)

Lees meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode De Leie.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.