Lagere school in Zillebeke krijgt een opknapbeurt

Het dossier voor de moderniseringswerken aan de lagere school van het St.-Vincentiuscollege is goedgekeurd. De werken zijn inmiddels al gestart en zouden moeten klaar zijn tegen het begin van volgend schooljaar.

Ondertussen is het al dertig jaar geleden dat de zusters van de Heilige Familie het dorp verlieten. De school werd uitgebreid met het klooster en er kwamen nieuwe klaslokalen. In de loop der jaren groeide het aantal leerlingen sterk aan. Binnenkort starten de werken voor een nieuwe verkaveling in de Zandvoordestraat en komen er nieuwe appartementen in de Wervikstraat, zodat er nog heel wat jonge gezinnen zullen komen wonen in Zillebeke.

Voortuitziend wil de school het tekort aan voldoende accommodatie aanpakken. Er moeten trouwens ook aanpassingen gebeuren voor een betere opvang en organisatie in een moderne school. Zo werd een dossier opgemaakt en de nodige subsidies werden aangevraagd voor deze verbouwingswerken. Na de goedkeuring konden de werken van start gaan.

De huidige sportzaal, die ook gebruikt wordt als eetzaal, wordt verbouwd tot kleedkamers. Er komt een nieuwe turn-sportzaal aan de achterkant met een extra berging zodat de school nu een echte turnzaal zal hebben. Ook de lerarenruimte wordt aangepast aan de moderne vereisten van een functionele school. (GR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.