Laatste schooldag VTI Zeebrugge met strandbarbecue eindigt met onweer

© SREA
Redactie KW

Het moest deze middag een uniek moment worden op het strand in eigen bubbels, die telkens afgebakend werden. Maar nu kregen de laatstejaars van VTI Zeebrugge met onweer en regen te maken op het strand.

Het was niet het gemakkelijkste jaar voor de leerlingen van het zesde jaar VTI Zeebrugge. Ze studeren nu af, maar het werd voor hen een schooljaar in mineur. Zo zagen ze door het coronavirus hun langverwachte 100 dagenviering geannuleerd worden, maar ook de reis voor het afstuderen, de Ardennenstage en de GIP-verdediging moesten geannuleerd worden. Velen keken uit naar de proclamatie, maar zelfs die kan niet doorgaan en werd nu uitgesteld naar augustus.

De directie van de school wou dat goedmaken en pakte vandaag uit met de langste barbecue op het strand van Zeebrugge, dit nadat ze een risico-analyse lieten maken voor het event. Ze kregen groen licht van het Brugse stadsbestuur. Meteen zocht de school contact op met Slagerij Dirk voor de catering en met de mensen van Icarus Zeebrugge, die zorgden voor het logistieke.

Eigen bubbels

Het moest deze middag een uniek moment worden op het strand in eigen bubbels, die telkens afgebakend werden. Maar nu kregen de laatstejaars met onweer en regen te maken op het strand. Volgens directeur Joke Knockaert heeft het een uur lang flink doorgeregend. Gelukkig mochten ze wat schuilen bij Icarus Surfclub, maar velen waren bijzonder nat. Ze zullen volgens hun directeur hun laatste schooljaar niet snel vergeten.

(SREA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.