https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Kunstkadee verbreedt werkterrein in Meulebeke

Virginie en Veerle samen met hun Kunstkadees. (foto Luc)
Redactie KW

Kunstkadee, het kunstatelier voor kinderen en jongeren gevestigd in de Tieltstraat 59, breidt vanaf september zijn werking uit.

“We gooien onze werking over een andere boeg, zonder daarbij afbreuk te doen aan onze doelstellingen”, vertelt Virginie Vermaete. “Zo houden we ons beeldatelier niet meer op vrijdagnamiddag na de schooluren, maar creëren we de mogelijkheid om de kinderen van het eerste tot en met het zesde leerjaar te ontvangen op zaterdagvoormiddag in twee sessies.”

“Voor de vroege mini’s is er les van 9 uur tot 10.30 uur. De late mini’s komen aan hun trekken van 11 uur tot 12.30 uur.” “Tijdens deze 25 lessen komen er heel wat kunstdisciplines aan bod en wordt er gewerkt met een grote verscheidenheid aan materialen (canvas, vilt, papier, klei, hout, houtskool, verf, krijt…)”, gaat Veerle Lievens verder.

Proeven

“Op die manier willen we de jonge kunstenaars-in-spé laten proeven van de uitgebreide waaier waaruit ze later kunnen kiezen. De maxi’s (iedereen boven de 12 jaar) begroeten we graag op vrijdagavond van 19 tot 21 uur. Iedere sessie is dan gespreid over drie lessen. We starten onze eerste sessie op vrijdag 24 september, daarna volgen nog 1 en 8 oktober. Centraal stellen we een Japans concept om paddenstoelen te creëren uit klei.”

“Via de website zullen dan steeds de volgende sessies meegedeeld worden. De herfst-, krokus- en paasvakantie worden opnieuw artistiek ingevuld, al dan niet in samenwerking met een externe sport- of danspartner.”

(LB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.