Kulak schakelt naar code rood voor alle onderwijsactiviteiten

Van 31 oktober tot en met 11 november zal de KU Leuven al haar onderwijsactiviteiten online organiseren. Voor enkele zorgopleidingen kunnen wel nog practica en vaardigheidstrainingen ingericht worden. “Wat moet, moet natuurlijk”, zegt rector Luc Sels woensdag.

Epidemioloog Pierre Van Damme wil weer overschakelen op afstandsonderwijs. © Getty Images

Naar aanleiding van de beslissingen die de Vlaamse overheid dinsdagavond genomen heeft, zal de KU Leuven al haar onderwijsactiviteiten online organiseren, in code rood dus. Ook voor de campus Kortrijk. De nieuwe regeling gaat in vanaf 31 oktober en loopt alvast tot en met 11 november.

“Op drie dagen tijd vier keer van koers veranderen valt zwaar, zowel voor onze medewerkers als voor onze studenten”, zegt Sels. “Maar wat moet, moet natuurlijk. We hopen dat deze onderbreking van fysieke contacten de kentering kan brengen waar de hele maatschappij zo naar snakt. Maar ook voor het onderwijs is een situatie als deze natuurlijk niet lang houdbaar, want er zijn heel wat onderwijsactiviteiten die niet online georganiseerd kunnen worden.”

Voor een aantal opleidingen zullen er wel uitzonderingen gelden. Het gaat dan om de opleidingen geneeskunde, verpleegkunde, vroedkunde, tandheelkunde en kinesitherapie. “Gezien hun essentiële rol in de huidige gezondheidscrisis zullen practica en vaardigheidstrainingen wel nog kunnen voor deze opleidingen”, aldus Sels.

Eerder deze week communiceerde de Leuvense universiteit nog over nieuwe maatregelen waarbij fysiek onderwijs nog mogelijk zou blijven voor eerstejaarsstudenten. Die regeling wordt nu uitgesteld, en zal ten vroegste ingaan op 12 november.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.