Kulak Kortrijk breidt opleiding uit op vlak van big data en analytics

Vicerector Piet Desmet en Josefine-Charlotte Soen, Onderzoek en Externe relaties. © TV
Tom Vanderghinste
Tom Vanderghinste Medewerker KW

Goed nieuws voor de studenten die zich willen verdiepen in analytische informatie en het reduceren van kosten bij bedrijven. Vanaf januari 2021 wordt de opleiding Postgraduate Studies in Big Data and Analytics in Business and Management van de Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen ook aan de KU Leuven Campus Kulak Kortrijk aangeboden. Dit gebeurt in samenwerking met het Postuniversitair Centrum.

De opleiding moet een brug vormen tussen technische concepten en bedrijfstoepassingen van big data en analytics. Het programma richt zich enerzijds op technische aspecten zoals predictive analytics, process analytics, text mining en anderzijds op bedrijfs- en managementtoepassingen, waarbij ingegaan wordt op hoe big data en analytics waarde kunnen creëren binnen een organisatie.

Brede doelgroep

De opleiding richt zicht tot een zeer diverse groep van mensen gaande van meer management profielen tot en met technische profielen zoals data scientists.

Ook vicerector Piet Desmet is uiterst enthousiast over deze uitbreiding. “Het ontdubbelen van het succesvolle Postgraduate Studies in Big Data and Analytics in Business and Management naar Kortrijk kadert binnen de bredere doelstelling van de West-Vlaamse campussen van de KU Leuven om sterker in te zetten op artificiële intelligentie en de daarmee samenhangende topics zoals big data.”

“Met onze West-Vlaamse campussen van KU Leuven, die bij uitstek gericht zijn op interdisciplinariteit, zetten we dan ook volop in op onderzoek naar AI en zijn toepassingen in de diverse disciplines. We doen dit in volle interactie met tal van actoren uit onze regio, wat tegelijk ook leidt tot diverse opleidingstrajecten voor professionals gaande van kortlopende opleidingen tot postgraduaten en Ma-na-Ma’s.”

Wie interesse heeft in de opleiding kan deze volgen verspreid over 8 sessies, telkens van 13.30 tot 21 uur, en start op 22 januari 2021. Meer informatie kan je vinden op https://feb.kuleuven.be/permanente-vorming/bigdataanalytics

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.