KTA Brugge zet ‘masked singers’ in voor meer verbinding in moeilijke tijden

Redactie KW

Bij de leerlingenbegeleiding van KTA Brugge liepen na de herfstvakantie veel berichten binnen van leerlingen die het lastig hadden. Ze kregen online hulp, onder andere bij hun studieplanning, er waren face-to-facegesprekken, maar men wilde iets meer doen. Nu is het elke donderdag uitkijken naar The ‘Masked Singer’, duels die op Facebook worden gedeeld.

Het is bekend dat jongeren het niet makkelijk hebben nu contacten beperkt worden. Ze behoren tot de leeftijdsgroep die nog volop bezig is met een sociaal netwerk uit te bouwen, die nood heeft aan een klankbord bij leeftijdsgenoten, aan een gevoel dat ze er niet alleen voor staan in hun ontwikkelingsproces.

Dus werd gezocht naar een concept met een hoog fun- en ontspanningsgehalte dat mensen enerzijds uit hun comfortzone haalt en anderzijds positieve vibes uitstuurt. Coach Hannah Brabant: “Leerkracht Tamara Steyaert kwam met het idee om via het concept van de ‘Masked Singer’ aan verbinding te werken tussen leerkrachten en leerlingen. En nu is het elke donderdag uitkijken naar 20 uur, want dan worden de duels via Facebook gedeeld, stemmen leerkrachten en leerlingen op de winnaar en kunnen ze raden wie achter het masker zit.”

“Op twee weken tijd verzamelden we met een klein team zes zangers en leuke kostuums voor elk personage. Alles werd professioneel gefilmd en gemonteerd door de leerkracht film en de collega’s van ICT”, vertelt Hannah Brabant.

Er werden inmiddels 3 duels met zangers opgenomen en deze worden elke donderdag om 20uur gedeeld via Facebook .

De leerlingen en leerkrachten kunnen via smartschool stemmen op de winnaar en kunnen ook gokken wie achter het masker verborgen zit. In januari zullen de drie winnaars het tegen elkaar opnemen in een finale-aflevering. (MVM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier