KSA Woesten weldra in nieuw lokaal

Als de werken blijven opschieten, kan de KSA van Woesten tegen het einde van dit jaar, begin volgend jaar, haar intrek nemen in de nieuwe lokalen achter het dorpshuis. Daarmee zullen, na Westvleteren en Oostvleteren, de drie jeugdverenigingen uit de dorpen elk hun nieuwe locatie hebben in korte tijd.

Vooraan zien we hoofdleiders Jens Coene en Evert Feys en achteraan schepen Bram Coppein. (foto RVL)

“Onze jeugdbeweging ontstond zowat 35 jaar geleden, toen in Woesten de KAJ verdween. Wij hebben een zeventigtal leden, zowat evenveel meisjes als jongens tussen zes en zestien jaar. Het merendeel komt uit Woesten zelf, twee wonen er in Poperinge, drie in Elverdinge en twee in Westvleteren”, zegt hoofdleider Evert Feys, die in zijn tweede jaar professioneel bachelor Bouw zit, in Aalst.

Evert Feys en Jens Coene verdelen als hoofdleiders de taken. De verdere leiding bestaat uit Rune Christiaens, Siemen Homey, Kayley Hauspie, Stan Coene, Justine Vandromme, Wout Melis, Sam Feys, Frederik Deruytter en Manon Desavoye. “Jaarlijks trekken we op kamp. Ondanks corona, was dat ook dit jaar het geval: het had plaats in Bevel (Antwerpen). Eerdere kampplaatsen waren Linkeroever, St.-Lenaerts, Westouter, Eeklo en Lanaken. Door corona zijn er momenteel alleen activiteiten voor de kinderen tot twaalf jaar. Met de ouderen mogen we van de overheid en de gemeente niet samenkomen. Maar met hen houden we contact door opdrachten en spelletjes te verspreiden via de computer. De normale bijeenkomsten hebben plaats in de oude jongensschool in Woestendorp 44, achter het dorpshuis. Van daaruit vertrekken we soms met de tent naar andere plaatsen, zoals bijvoorbeeld het voetbalterrein, omdat we daar meer ruimte hebben”, vertelt Evert.

“We kregen van het gemeentebestuur veel inspraak bij de planning”

“Oud-leiders die gestopt zijn omwille van werk of hogere studies, treden dikwijls op als volwassenenbegeleiders. We hebben er een vijftal waarop we kunnen rekenen, bijvoorbeeld bij grote evenementen. Ook onze kookouders, die meegaan op kamp, bezorgen ons ideeën en goede raad. Ik ben al veertien jaar lid, en al die tijd gaan mijn eigen ouders mee om te koken.”

“Wij waren al zeer lang vragende partij naar nieuwe lokalen. Maar de gemeente keek eerst voor de KLJ in De Sceure in Oostvleteren, en voor de Chiro Westvleteren in het dorpshuis daar. We kregen wel zeer veel inspraak van het gemeentebestuur bij de planning.”

“De zaal zal zowat 275.000 euro kosten, btw inclusief”, zegt Jeugdschepen Bram Coppein (LVP). “De bouw stond op de planning van deze legislatuur. Beneden is er een sanitair voorzien, zodat de jeugdleden niet met vuile schoenen door de rest van het gebouw moeten. Want er hebben nog heel wat andere activiteiten plaats. Beneden zijn er ook materiaalhokken voor de KSA en de speelpleinwerking. Naast de trap is er een lokaal, waar de leiding voor en na de activiteiten kan samenkomen, en verder is er een speelruimte. Boven komt er een technische ruimte en een berging voor kamp- en kerstmateriaal, en een lokaal voor de mountainbikeclub. De werken begonnen half oktober van dit jaar, en zouden moeten klaar zijn tegen het einde van het jaar.” (AHP)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.